Пострадалата по време на футболната среща служителка на Дирекция "Жандармерия" Гергана Зашева съобщи, че вече е по-добре.

Пострадалата служителка на жандармерията Гергана Зашева, която беше уцелена от бомбичка, хвърлена от фен по време на мача "Левски" - ЦСКА миналата сряда съобщи, че вече е по-добре, възстановява се и инцидентът не е успял да я пречупи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

24-годишната Гергана Зашева благодари на колегите и близките си, които през цялото време са били до нея.

"Получих подкрепа от близките си, от колегите си, които са неотлъчно до мен. Тяхната подкрепа е незаменима за мен. Благодарение на тях се чувствам добре и се възстановявам бързо. Имам подкрепа от абсолютно всички", каза пострадалата полицайка.

Тя припомни, че част от задачите на служителите на Дирекция "Жандармерия" е да охраняват всякакви мероприятия и бе инцидентът няма да я спре да изпълнява служебните си задължения.

"Инцидентът не ме пречупи. Чувствам се добре психически. Ще се възстановя и ще продължа със служебните си задължения и с предишния си живот", каза Зашева.

 Зашева има само шест месеца работа като полицай, съпругът й също е от системата. Бомбичката прелита над 50 метра преди да я рани.

 "Инцидент като този променя съдбите на хората. В ситуация, като моята, може да се озове всеки - дете, случаен гражданин, дори близък на този, който хвърля бомбичката", коментара още младата полицайка към феновете и изобщо към хората, които проявяват агресия по стадионите.

На 21 април след активните и много бързи действия полицията разкри мъжа, който е хвърлил бомбичката на мача "Левсики"-ЦСКА на 18 април, която рани полицайката. Той е 25-годишен. Повдигнато му е обвинение за тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години.

Днес съдът му наложи постоянна мярка "задържане под стража".