Все още няма конкретен задържан за инцидента с полицайката, ранена от бомбичка по време на дербито между ЦСКА и "Левски" снощи, завършило при резултат 2:2.

Представителката на реда бе оперирана по спешност, а според лекарите зрението й ще бъде спасено.

Бомбичката прелита над 50 метра и се врязва в стъклената врата, в момент, в който полицаите в резерв в един от входовете на стадиона, са подредени в 2 колони, от двете страни на вратата. 24-годишната полицайка е първа в едната колона. На метър от стъклото. На по-малко от 2 метра от нея е Даниел Петров. "Тя беше от лявата страна на стъклопакета, аз бях втори отдясно. Колегата, който също пострада, беше пред мен. Повикахме Бърза помощ, изнесохме колежката на пистата и я откараха. Това, което се случи с нея, е малшанс", каза Петров пред bTV.

24-годишната служителка на Жандармерията постъпила на работа преди 6 месеца. Снощи, тя е била разпределена в група за резерв, разположена в един от входовете на стадиона. Бомбичката разбива стъклото на вратата и парчетата раняват полицайката.

Сигурни сме, убедени сме, че бомбичката е хвърлена целенасочено точно срещу тези служители, за да ги рани", твърди главният секретар на МВР Младен Маринов.

Извадихме чуждо чуждо тяло от окото - стъкло с размери 4,5мм/2,5мм/2мм. Отстранихме и наранената леща, която беше почнала да помътнява, тоест имахме процес на травматична катаракта. Важното е, че в своята цялост задната капсула е запазена, така че на втори етап бихме могли да мислим за имплантиране на вътреочна леща. Приключихме операцията с частична предна витрактомия. Окото няма да бъде загубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят допълнителни операции, заяви за Нова доц. Борислав Кючуков, началник на Очната клиника в ИСУЛ.

След инцидента са задържани общо 40 души. Продължава анализът на видеозаписите от стадиона и разговорите с лидерите на футболните агитки.