Протестиращите срещу високите цени на горивата и бедността в Благоевград обявиха гражданско неподчинение. Пети час продължава блокадата на пътя за Гърция, а в двете посоки са се образували километрични опашки от леки и товарни автомобили.

Недоволните обявиха, че няма да освободят движението в 17 ч., както имат уговорка с Община Благоевград. Те добавиха, че ще останат на пътя, докато правителството не подаде оставка. Колоните от автомобили предизвикаха километрични задръствания, затворени са и алтернативните пътища в града.

От Съюза на транспортните работници, един от организаторите на протеста съобщиха, че отдавна приканват протестиращите да се отдръпнат и да освободят движението, но засега безуспешно.

Преди минути от МВР съобщиха, че поради невъзможност на организаторите да контролират протестиращите, ще бъдат проведени операции по възстановяване на обществения ред.

Протестиращите пропуснаха през блокадата единствено младоженци, които се включиха за кратко в демонстрацията. Взето е решение да се пропускат единствено линейки и майки с деца.

По-рано ескалира напрежение на пътя край Дупница. Разгневени шофьори, чакащи да преминат през блокадата, скочиха срещу протестиращите. Полицията се опитва да тушира напрежението. На място пристигна и линейка.