Председателят на парламентарната комисия за контрол на приходните агенции Емил Димитров-Ревизоро смята, че политически кръгове плащат за организирането на протести по всякакви теми.

В предаването "Неделя 150" по БНР Димитров посочи, че чувствата на хората се използват, за да бъдат провокирани да протестират.

"Има сили и кръгове, които са заинтересовани по всякакъв начин да правят стачки по повод на всякакви теми, за да изнервят премиера. Това е нормално, това ги кара да се чувстват живи. Това кара политически сили, които имат пари за стачки, да кажат - ето ние сме важни и значими", коментира депутатът от Обединени патриоти.

Хиляди хора от над 30 града в страната се включиха днес в протести срещу високите цени на горивата, които прераснаха в недоволство срещу бедността, неефективните институции и ред други проблеми. Недоволните настояват да се вдигнат доходите като от началото на годината минималната работна заплата да стане 750 лева, минималната пенсия - 350 лева, стартовата заплата за медицинска сестра да бъде 1200 лева, а за доктор - 2000 лева.

В протестите се включиха и майките на деца с увреждания.