Протестните митинги и шествия в страната започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Въпреки че изборът беше отменен от Народното събрание, протестите не спират.

На седмия ден хората масово носеха плакати с надпис "Лумпен" в отговор на депутата от БСП Христо Монов, който заяви, че протестиращите са "интернет лумпени".

На един от плакатите се четеше: "Стига политическа бутафория, след вас държава не никне".

Скандираше се "Оставка”, "Довиждане”, "Червени боклуци”, виждаха се и плакати с надпис "Не довиждане, а сбогом” и "Уволнени сте”.

Един протестиращ за пореден ден носеше клетка, в която е сложена снимката на Лютви Местан.

Кукла на Сергей Станишев със закачен надпис на английски език издигнаха протестиращите пред Министерски съвет. Надписът гласи: "Sergame over", имаше и плакати с надпис "Нова конституция и нова България".

Пред президентството част от демонстрантите ръкопляскаха  в подкрепа на президента Росен Плевнелиев.
Група от хора на Орлов мост игра хоро.

Шествието премина по обичайния си вече маршрут - към Народното събрание, Орлов мост, после в посока НДК и след това към централите на ДПС и БСП.

Пред централата на БСП имаше инцидент. Протестиращи счупиха с камък прозорец на втория етаж на сградата. От счупените стъкла пострада репортер. През това време вътре заседаваше Националният съвет на БСП, който след 9-часово заседание реши, че в партията има тежки пороци, но оставки не са нужни.

Протестиращите се отправиха и към сградата на ДПС. Преди това скандираха "Червени боклуци" и "Оставка". Протестиращите запалиха куклата на „Атака”, която съпровождаше цялото протестно шествие.

Протести в Брюксел пред Орешарски

Протести имаше и пред сградата на българското представителство в Брюксел, където пристигна премиерът Пламен Орешарски. Той беше посрещнат от около 50 протестиращи млади българи с викове "оставка", "мафия" и "Олигарски, покажи се".

Орешарски опита да разговаря с тях, след като по-рано прие поканата за среща. Още при първите му думи хората отново започнаха да викат "Направо си отивайте! Оставка!".

Премиерът влезе в сградата на Постоянното представителство, където остана десетина минути, а на тръгване беше изпратен с нови призиви за оставка.

Църквата

Негово Светейшество Патриарх Неофит благослови протестиращите.

От Светия синод излязоха с обръщение по повод на продължаващите протести:

"Когато във властта в своите решения са ръководени от лични интереси, не можем да се надяваме на по-добри дни
."


Снимки от протестите