Физико-химичната експертиза, изготвена във ВМА, е открила в тялото на починалия вокалист на Gravity Co. Явор Захариев следи от хероин, който е употребяван през последните три месеца. Това потвърди пред Dir.bg говорителят на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

Така тя опроверга сестрата на музиканта - Рая, която преди няколко дни написа във Фейсбук емоционално писмо, в което заяви, че не са намерени следи от наркотици и той е бил пребит.

Зартова допълни, че в кръвта и косата на Захариев, който почина малко преди да навърши 39, е имало и малко следи от морфин, кодеин и други упойващи вещества.

Смята се, че именно заради това той имал и сериозни бъбречни проблеми, които са утежнили състоянието му.

"Очакваме експертизата да ни бъде изпратена до края на седмицата, след което тя ще послужи на лекарите от "Пирогов" да изготвят окончателното заключение от аутопсията на тялото. Ако и то е категорично, че причината за смъртта не е насилствена, след като и МВР не откри никакви доказателства за побой, разследването, което започна още докато той беше жив - за телесна повреда, ще бъде прекратено", добави прокурор Зартова.

Преди дни главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви категорично, че жилището на Захариев е било заключено отвътре, а с телефона му не е имало връзка няколко дни преди да бъде открит в безпомощно състояние. Зартова уточни, че няма доказателства дори за съмненията, че той може да е бил пребит преди да се прибере.

Той беше намерен с отекли и подути крайници, окървавен и с разбит нос. Смята се обаче, че е паднал в апартамента си в столичния кв. "Лозенец".

Самият Явор Захариев призна преди време за проблема си с наркотиците и разказа, че три години се е лекувал в комуна в Хърватия.