Ангелов, който трябва да излежава ефективна присъда от 3 години и половина затвор, твърди, че е в Испания. В разгара на предизборната кампания миналата есен, кандидатът за кмет на Русе беше окончателно признат за виновен, че е извършил приготовления за трафик на наркотици. Преди да влезе зад решетките обаче, той успя да се укрие.

По неофициална информация на телевизията след последните активности на Ангелов в социалните мрежи, прокуратурата е задвижила процедура по линия на международното полицейско сътрудничество. Ще бъде направен опит да се проследи и IP-адресът, от който във Фейсбук непрекъснато се публикуват постове и актуални коментари.

Преди време името на Ангелов нашумя, след като бе задържан и разследван за подриване на банковата система. Тогава той се размина с обвинение, а само подписа предупредителен протокол, че няма да уронва престижа на банките в социалните мрежи. 

Сега той реши да проговори и заяви, че готви жалба в Страсбург и се занимава активно със създаването на партия, с която щял да събори сегашната власт. Ето какво заяви Ангелов:

В. А.: В момента съм в Испания, не се крия по отношение на факта да се показвам, но съм постоянно в социалната мрежа. Защо съм в Испания - защото май месец 2012-та моят брат беше оправдан от испански, мадридски съд за трафик на наркотично вещество.

БНТ: Но вие бяхте осъден, ефективно?

В. А.: Чакайте, малко сега, чакайте, стойте сега. Аз бях осъден точно във връзка с това наркотично вещество, което беше унищожено. Без предмет на престъплението прокуратурата не може да повдигне обвинение, а те точно това направиха, изпълнявайки политическа поръчка на политическа партия ГЕРБ, лично на министър-председателя Бойко Борисов.

БНТ: Как си обяснявате, че тази поръчка минава през 3 съдебни състава на различни съдилища?

В. А.: Ако вие не знаете за обвързаностите на съдебната система, то аз ви казвам, че са жестоки и когато се пусне такава поръчка - тя се изпълнява безпрекословно. Има СРС-та за шантаж върху съдия Ружана Керанова. Знаете ли, че 80% от съдиите в България са членове на масонски ложи, сигурно не знаете!

БНТ: Докога смятате да стоите в Испания. Няма ли да се приберете?  

В. А.: Имам срок до 28 март да входирам моята жалба в Страсбург, до месец моята жалба ще бъде факт в Съда по правата на човека. И ще ви кажа - България ще бъде осъдена за всички вреди, които ми нанесе. Всички национални медии - тв и радиа ще бъдат осъдени, защото е осъден за приготовление с цел намерение - а не за трафик на наркотици. 

БНТ: Как ще направите партия - ако се върнете ще ви арестуват. Защо си отежнявате положението?

В. А.: Не го отежнявам работя ден и нощ създавам еволюционни обединителни комитети, с които ще обединя всички будни българи - по света и в България и повярвайте този път нещата ще се случат - промени ще има и в БНТ, където има членове на масонски ложи и на ДС.

БНТ: Заповядайте на живо в студиото.

В. А: А, не, не, не, не - по Skype може да ме пуснете. Като се върна ще сте първите - ще дойда първо в студиото - даже може би да се предам пред камерите.