"За нас проф.Кантарджиев бе не само директор, но и човек, който ни подкрепяше. В момента няма протести, а акт на съпричастност към него", каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS проф. Ива Христова - новият директор на НЦЗПБ.

Проф. Христова сподели, че за проф. Кантарджиев може да има нов пост в НЦЗПБ, след като се проведе конкурс и се назначи постоянен директор, тъй като в момента тя изпълнява временно длъжността.

"НЦЗПБ не може да бъде разбит, в него има много години опит и практика, която не може да бъде разрушена, ролята на Института е безспорна и той трябва да върви нагоре", убедена е проф. Христова.

За ваксинирането на деца проф. Ива Христова смята, че с известно закъснение ще тръгне и при нас при по-големите деца от 12 до 18 години. Тя вярва, че ваксините са безопасни, като коментира, че новите варианти на COVID-19 засягат по-младите хора.

Според вирусолога ни очаква по-спокойно лято, но трябва да се мисли за ваксинацията и да се очаква повишаване на заразяване през есента.