Проливен дъжд се изля следобяд над Ловеч и Правец, като превърна за минути улиците на двата града в реки. 

За 24 часа в района над града на люляците са паднали над 60-80 литра на кубичен метър. Някои улици са блокирани от водата, аварийно се чистят шахти. Има сигнали за закъсали коли и автобуси, но няма данни за пострадали хора. Отводняването на града се извършва от екипи на пожарната и полицията. 

Говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова съобщи, че за кратък интервал този следобед в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са получени над 16 сигнала за наводнени помещения и улици в града. По думите ѝ основно сигналите са за централната част на Ловеч и някои възлови булеварди и улици: бул. "България", зад хотел "Ловеч", улица "Осъмска", района на кръговото кръстовище на Салито, бул. "Мизия" и т.н. 

Под вода е и Правец, като проливният дъжд е наводнил отделни райони в няколко населени места в региона. Засегнат е и главният път Правец - Ботевград.

Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код за валежи и гръмотевици в почти цяла България. Само четири области - Шуменска, Силистренска, Добричка и Варненска, са изключение. 

Гръмотевичният облак се оформи в Троянския дял на Стара планина и в следващите часове ще премине над централните райони на Дунавската равнина, съобщи Meteo Balkans.