"Пътувах сам, имам охлузвания, радвам се, че съм добре. Но шокът от ужасната гледка на ранени хора е ужасен, точно на петък, 13-и...", каза още пред Нова телевизия Димитър Димитров, който първил слязъл от рейса след инцидента, при който загинаха 6-души.

21 души пък бяха ранени, МЗ публикува пълен списък на настанените в няколко болници в София.

"Не мисля, че автобусът е карал с превишена скорост, една кола го бутна и шофьорът явно вече нямаше избор и се забихве...", каза още младият мъж, чиито думи бяха потвърдени и от фирмата собственик "Юнион Ивкони" - водачът е карал с разрешените 96 км в час.

Катастрофата блокира за цял ден трафика по магистрала „Тракия“. Движението при км 27, в района на Вакарел, се осъществяваше двупосочно в платното, в посока Бургас и шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Едва след 19 часа то беше възстановено.

Междувременно вътрешният министър Валентин Радев, който отиде на мястото по нареждане на премиера Бойко Борисов, обяви, че МВР открива временна телефонна линия, на която през цялото денонощие близки на пътниците в катастрофиралия автобус ще могат да се информират за състоянието им.

Заради трагедията 14 април беше обявен за ден на траур.