Първият, слязъл от автобуса: Всички викаха за помощ

Аз бях първият човек, който слезе от автобуса, ужасна гледка беше - всички хора викаха за помощ, разказа един от оцелелите в жестоката катастрофа на АМ "Тракия"

Обратно в новината

Коментари - Първият, слязъл от автобуса: Всички викаха за помощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рязко свиване вляво при висока скорост обръща автобуса надясно и без сблъсък. Причина: Я па таа пикла шъ мъ изпреварва. Ефекта за "пиклата" е, че тя е блъснала рейса. НЮТОН.

Оставам с впечатлението, че някой много опорито се опитва да ни втълпи чрез медиите - опеределена "легенда" за случилото се, като се прикриват някой неприятни факти. Надявам се Следствието да проведе наистина независима експертиза. Съжалявам за загиналите и пострадалите...

За този инцидент има точно определение и се казва нещастен случай за съжаление има доста загинали а младата шофьорка ще си понесе наказанието за причиняване на смърт по-непредпазливост но това няма как да съживи мъртвите или да успокои близките им. Слагайте колани и бъдете солидарни на пътя

,,шофьорът явно вече нямаше избор и се забихве...,,,???? какво означава това....???

До пътник абсолютно си прав ама пишете жалби до институциите та дано тази скапан а фирма бъде затворена и ние бъдем обезщетение по някакъв начин те дължат на шофьорите милиони.

Миналата година пътувах редовно с автобус по тази линия София - Бургас и обратно. Направи ми впечатление, че някой от пътниците си слагат коланите , това бяха само чужденци от Европа. Слагайте коланите и в автобуси

Zashto mi go niama komentara? Minaha poveche ot "niakolko minuti"

Pesh0

Бе съм толкова силен по физика , да смятам , но ако атробуса е около 10 тона , колата около тон . автобуса е с 95 километра , колата със 140 .... с колко да е карала момата . разликата е 45 км в час . представете си кола се врязва в автобус .... ВЕРТИКАЛНО с 45 километра и го обръща :)))))) а удъра колкото и да е не е вертикален ... имало е и тласък на пред :)

Слаб си по физика...

След сблъсъка шофьора на автобуса е завил наляво, което е влошило ситуацията и той се обръща.

Na vas li vi plashtat, za da pishete takiva gluposti: po narejdane na tikvata??? Niakoi v BG moje li da pradne bez da e s pozvolenieto na Boko?

Така ... има две три едвам забележими дири по лявата страна на автобуса ... Че мацката се е ошашкала и е задрала автобуса е ясно. Но по вероятно е шофьорчето да не е очаквал (то кой ли би очаквал) такова съприкосновение и инстиктивно е свил надясно. Еми.. този автобус със 100 км.ч. и рязко свиване какво си мислите че ще стане?!

И аз съм изказал подобна хипотеза по-надолу. Но междувременно прочетох обясненията на шофъора и момичето - има още една хипотеза. Такъв силен удар да повдигне автобуса не е възможен. Но ако автобусът е застъпил реното със задната гума, тогава може. Инстинктивната реакция на шофъора е да навие наляво за да се върне в платното, което прехвърля центъра на тежестта надясно. Поради изнесения високо център не тежестта това може да обърне автобуса надясно, към канавката. Само хипотеза де.

Хора няма как колата да изблъска автобуса, това не е екшън филм. Тези от ивкони са виновни, той се е стреснал и е направил камшичен удар. Като е посукал автобуса и от там го е испуснал,и изгубил управление. Имах пътуване до Русе с ивкони и след това трябваше да ходя да паля свещ, шофьора беше абсолютно неадекватен. Не вижда, не може да прецени орбитата на другите коли и бяхме на косъм.

goose

Лешояди нещастни, кой от вас се престраши да навира микрофоните в устата на Московски, след като уби детето си, за да можете да си позволите да го правите с жертвите от тази катастрофа? И после ще ми обяснявате, че в България имало журналисти ...

Петък, 13-ти

И какво като е петък 13-ти! Да не е по различен от 6-ти понеделник или 8 сряда и т.н. Надали изобщо имаш представа с какво е свързана тази дата и за коя година става въпрос. Относно катастрофата, че шофьорите на автобуси карат прекалено бързо, за да наваксат график, че са уморени и изобщо не трябва да са зад волана е ясно на всички. Тук обаче вината май е на шофьора на колата. Лек удар, на точното място и високата скорост, ще изхвърли и тежкотоварен камион от пътя.

Вярвайте че кола ще изтласка автобус от пътя. Все едно с атв да избутам някой гоелм джип от пътя.

Автобусът е по-голям и тежък, но е с доста висок център на тежестта. При 100 km/h, та дори и при 60, може да поднесе много, напълно достатъчно, за да се обърне!

Е да де , същата аналогия, Джипа е голям и тежък, висок център на тежестта. Колко му е да го гътна с едно атв

По вероятно ми звучи, че след като е ударен от Реното, шофъорът е бил шокиран и се е опитал да се предпази от леката кола, като рязко е завил към канавката. Скоростта не е била висока.

Много бързо се активирахте да нападате Ивкони. Човек от автобуса каза, че самата жена от автомобила, участвал в сблъсъка, е плачела и разказвала как е ударила автобуса. Явно всички от пишещите са карали автобус и са специалисти по физика.Вече 24 часа не се знае името на жената,никой не говори за нея.Напада се само фирмата и водача.Дали не се покрива госпожата/госпожицата. Забелязала съм, че в Дир.бг пишат само умни, компетентни и по-по-най-можещи.

деер

За Б.Б. не нареди да не се случват такива трагедии????

След обед- януари, автобусът на Юнион Ивкони закъснява половин час за линията София - Бургас. Мястото ми е зад шофьора. който е видимо уморен и се прозява през цялото време " Пича" през цялото време си пушеше и като се започна един латино сериал по телефона- разговори ту с жената, ту с любовницата. Жената до мен изрично при закупуването на билет ги била попитала, дали е директна линия. Е, не беше- спиране в Ст. загора, там посетихме и бензиностанция, понеже нямахме гориво да стигнем до Бургас. По едно време на шофира му се обаждат, че трябва в 11 вечерта да се върне обратно за София понеже колегата му отказал курса. Започна нова драма- вайкане и оплакване по телефона как пак са го прее*али. Тоя малоумник не спря да квичи вместо да откаже курса понеже е незаконно, защото няма часове за каране. А за да му нареждат да кара значи си има начини уморени шофьори да ги изтискват като лимони. Е как няма да има катастрофи.

Ако е вярно това, то трябва полицията да го провери.

Що ли не ти вярвам? Ти по-скоро си един лъжец плюещ тука на поразия. От някоя конкурентна фирма ли си? За такива неща се пише до комисията за защита на потребителите веднага. Ти сега искаш да ти повярваме 5 месеца по-късно, че някой си шофьор нещо си правил. А по пътя не изнасили ли 2-3 пътнички?

Датата е 17 януари 2018 следобед -между 1 и 3 (не си спомням точно часа). Който иска да проверява, много лесно може да разбере кой автобус е закъснял с половин час и е спирал и зареждал в Стара Загора.

Когато се прибираш за 2 седмици в БГ от другия край на света, нямаш време да подаваш жалби, но сега проверих в КЗП, дори нямат опция за нелоялна транспортна услуга или за нарушаване на часовете за каране, което аз няма как да докажа.Наистина направих грешка, трябваше да се обадя в полицията.