Сигналът в полицията е получен около 19 часа от познат на мъжа, който се затворил в офис на ъгъла на бул. „Раковски” и бул. „Дондуков”, обясни старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР, цитиран от "Фокус".

Съобщено било, че човекът не е в добро психическо състояние, превъзбуден е, има законно притежавано оръжие и заплашва, че ще се самоубие.
Районът веднага бе отцепен от униформени, пристигнаха и линейки, съобщиха Дарик радио, bTV и БГНЕС.
 
Дарик предаде, че самоубиецът се казва Борис Нейчев. Старши комисар Йорданов уточни, че мъжът не е криминално проявен.

Към полунощ стана ясно, че Иванов се е самоубил.
По думите на директора на СДВР, служителите на МВР и психолози са положили всички усилия да предотвратят фаталния край и да няма други пострадали.
Според bTV сред преговарящите е бил и психологът Тодор Тодоров, който води преговорите с похитителя от Сливен преди месец.

Явно психическото състояние на човека е било такова, че той в крайна сметка посегна на живота си, коментира Валери Йорданов.
„Предприехме тактика за повече преговори за изчакване. Така самият човек също поиска от психолози отсрочка от два часа, въпреки това обаче не успяхме да предотвратим самоубийството", добави той.

Не се съобщава какви са били мотивите за действията на Иванов. В петък той е  празнувал рожден ден, имал е финансови затруднения.

Последна актуализация в 00,30 ч.