Полицаи са носили и товарили кашони от магазин за мебели в колата на Любена Павлова, бившата съпруга на Петъо Петров - Еврото. Това се вижда на снимки, разпространени във фейсбук група. Двамата бяха основни действащи лица в схемата "Осемте джуджета", за която преди време разказаха от "Антикорупционния фонд".

"Като бременна жена се оказа, че съм си надскочила капацитета, що се отнася до носене на багажи". Това коментира за bTV Любена Павлова. 

Павлова призна, че на публикуваните снимки е тя и уточни, че се движи с охрана, която ѝ е назначена официално.

Първоначално служителите на МВР отказват да качат мебелите, но нямало кой да ѝ помогне

Тя обясни, че бременността ѝ вече личи, като първо на помощ за мебелите се е притекло случайно преминаващо момче, а след това и униформеният служител.

С постановление на Софийски районна прокуратура до директора на СДВР е възложена денонощна лична физическа охрана от органи на СДВР на Любена Павлова, бившата съпруга на Петьо Петров-Еврото, посочиха от МВР за bTV.

На 18 юни охраняваното лице отива на пазар в голям мебелен магазин. След това тя среща трудности при натоварването на мебелите в автомобила си.

Първоначално служителите на МВР отказват да качат мебелите, но тъй като дълго време никой не се отзовал да помогне на жената, а подземният гараж е определен като високорисково място, с цел лична безопасност и безопасността на охраняваното лице, служителят предприел действия да натовари покупките единствено с цел по-бързото им оттегляне, се допълва в позицията на МВР по случая.