Опелото, което започна в 12 часа, продължи повече от час и половина. 

За да се простят с Шарлопов в църквата дойдоха министърът на европейското председателство Лиляна Павлова, бившият външен министър Соломон Паси със съпругата си Гергана, бизнесмените Валентин Михов, Тодор Батков и Огнян Донев, композиторите Михаил Белчев и Стефан Димитров, певците Веселин Маринов и Васил Петров, актьорите Христо Мутафчиев и Тончо Токмачиев, Николай и Евгения Баневи и много други.

Вижте снимки

Над 100 венци бяха подредени пред църквата, а в края на опелото от тонколони прозвуча гласът на самия Стефан Шарлопов, който казва, че е много важно след теб да останат хора и неща, които да показват какъв си бил и какво си направил.

"Стефан Шарлопов е прекрасен човек, успял, но запазил човешкото и доброто в себе си. Животът е много кратък и неочакван и трябва да го живеем. Тук има много колеги, защото той беше много духовен човек и сигурно е помагал на много хора", каза Христо Мутафчиев.

Съпругата на бизнесмена Бояна и трите му дъщери - Ева, Стефани и Бояна, и 7-годишните му синове Георги и Илия стояха до ковчега. 

55-годишният Шарлопов бе изпратен с една от любимите си народни песни - "Петко льо, капитанине".  Той ще бъде кремиран, а прахта му ще бъде разпръсната над един от последните му проекти - комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.