Преди произнасянето на мярката, 48-годишният Милев се обърна с молба към съда, магистратите да се запознаят със снимковия материал по случая, предаде "Фокус".

Крокодила беше задържан при спецакция на МВР на 24 ноември т.г., след като бе обявен за национално издирване още през декември 2009 г.
Емил Милев е обвинен, че на 21 август 2012 г. в Бухово е извършил грабеж на бензиностанция и е откраднал 1470 лева.

Разследващите разполагат с достатъчно доказателства, че Милев е извършил престъплението, като обвинението се подкрепя от показанията на двама свидетели.

Крокодила обаче твърди, че не е купил бензин от бензиностанцията, нито е разговарял с някоя от жените, които работят там. Той каза, че трябва да се потърси отговорност от свидетелката Милена Иванова за лъжесвидетелстване и поиска разследване.

Заради този медиен шум, това лъжесвидетелстване ме разкарват из съда като мечка. 4 г. били ме издирвали като свидетел, за какво? От 4 години хората на МВР се опитват да ме убият, затова аз цитирам тези показания на свидетелката, за да ви докажа, че е лъжесвидетелсвала. Ето така работи българската полиция – чрез вменяване. Това е кощунство, не съм на себе си от това, което ми се случва”, каза Емил Милев в съдебната зала.

Според адвоката на Милев, задържането му под стража е неоснователно и несправедливо.

48-годишният Емил Милев има богата криминална биография. Заедно с брат му - Евгени - Гейзо, станаха известни като заподозряни в нападението над германски гражданин през 2009 година в село Вакарел до София и стрелба по полицаи с калашник, за което бяха оправдани през 2010 г. поради липсата на доказателства. След грабежа обаче Кроки бе в неизвестност. Бандата на двамата братя е известна на полицията като Бандата на Крокодилите.