63-годишният мъж пресичал пешеходна пътека на бул. "Никола Вапцаров", когато го връхлетял автомобилът със скорост около 100 км в час, съобщиха Нова телевизия и БНР.

Тялото на жертвата е изхвърчало на около 30 метра от мястото на инцидента.
От удара предницата на автомобила е деформирана.

Пешеходната пътека е била осветена.

Според криминалисти човекът е пресичал на пешеходната пътека, след като кола му дала път на едното платно, по другото обаче летял спортният автомобил, който го връхлетял.

По разказ на очевидци водачът в първия момент не е осъзнал какво се е случило и е искал да напусне местопроизшествието. С него обаче се е саморазправил случаен минувач и шофьорът бил задържан до пристигането на полицаите.

Полицията събирала пари и документи на 40-50 метра от мястото на жестокия удар, разказаха още очевидци.

Огледът от следователи на местопроизшествието продължи до късно снощи.

Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство към Сектор "Пътна полиция" – Пловдив.

Вчера друг млад шофьор уби 62-годишен лекар пред болница "Света Марина" във Варна.

Жертва на пътя и в село

Също вчера - около 19.30 ч., загина и 79-годишна жена в гоцеделчевското село Мусомища, след като бе блъсната от автомобил, движещ се на заден ход, предаде БГНЕС.

Жената се е намирала зад автомобила, когато 55-годишния шофьор на "Ситроен Пикасо" започнал да извършва маневра на заден ход.
Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача на автомобила е отчела отрицателен резултат.

Днес ще бъде погребана 16-годишната Велислава Цанкова от Троян, която беше пометена от шофьор при гонка с автомобили в селото на баба си и дядо си Лесидрен.
Лекарите не можаха да спасят и живота на 16-годишния Марино Цветанов, който бе тежко ранен и издъхна вчера следобяд.
Оцеля 15-годишно момиче от София, което също е с тежки травми, но без опасност за живота. Със счупена ръка е и 8-годишно дете.