Мъж загина, ударен от кола на осветена пешеходна пътека

24-годишен шофьор с “Алфа Ромео“ помете възрастен мъж на пешеходна пътека и го уби на място снощи в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Мъж загина, ударен от кола на осветена пешеходна пътека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държава няма, правосъдие няма полиция няма. Какво остава тогава??

скопете майната публично! Кой му е дал книжка след толкова нарушения?

ujabg

Цари свръх безнаказаност!

Проблемът с културата на движението/по-точно с липса на такава/ е изключително важен за страната ни. Той изисква ожесточаване на законите и това е работа на Парламента. Не да ме занимават с тъпи референдуми или с реформа на съдебната система. При това приетите закони трябва да се спазват. Както е в Германия. Санкцията трябва да е веднага;на място,при това такава че да ти писнат ушите от нея. Тъй като в България ситуацията е много тежка,никой не ни забранява да приемем много по-тежки закони. Това смятам е логично. Вида на антибиотика зависи от тежестта на заболяването. Ако човекът е тъп,с килийно образование и нула възпитание;единственото което може да го спре е страхът от тежки санкции. Друг начин няма! В момента два са проблемите,които не търпят отлагане и управляващите трябва да се хванат сериозно за тях. Иначе,ще ги хвърли самара. Това са проблемът с БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО И РОМСКИЯТ ПРОБЛЕМ. Последните дни показаха,че човешкия фактор е причина за тежките произшествия.Всичко зависи от възпитание,култура,образование и разбира се от това което е под шапката. Нежеланието да се работи по тези два проблема,защото Брюксел не разрешава/наложил е някакви ограничения/ е пагубно за България!

Книжка кола не кара и закон наказание не налага. Проблемът не е в закона, а в неналагането на частта "санкции". Отделно КАТ ползват задълженията си като хранилка. По селата не контролират, защото няма какво да вземат. Къде по-удобно е да застанеш на голям булевард с идиотско ограничение и да щавиш...

Тия приказки, че книжка кола не кара ги разправяйте на някой друг. По тая логика тези, които знаят правилника и се държат адекватно на пътя, са балъци, така ли?!?

1989 г. - Загинали и ранени при ПТП - 8059 2014 г. Загинали и ранени при ПТП - 9295

при все че лъжеш, разкажи за автопарка през 1989 и през 2014?

Не знам кой лъже, ама източникът е МВР.... А за намаляването на броя на загиналите, има обяснение, соросоиде.... Технологиите от 1989 до 2014 са се развили драстично, в т.ч. и здравеопазване, нови, по-бързи линейки и т.н.... Я сs кажи кое е по-голямото число - 8059 или 9295?!

Евалла на случайния минувач, задържал шофьора! Защо бе, защо на ПЕШЕХОДНА пътека със 100 км. ?ЗАЩО?

Явно нямаш добра преценка за обстановката, щом се налага да ръгаш първа. Апропо, от дърпането на ръчната файда няма -- работи с едни и същи спирачни повърхности :)

По-долу е пълно с коментари за тъпите пешеходци, които изскачат пред колите. Хора, моля ви - в статията пише, че едната кола е спряла, т.е. тук това не е случаят. Очеизваждащо е, че иде реч за безумна скорост в градски условия. Ние всички трябва да показваме нулева толерантност към подобни простотии. Само тогава нещо би могло да се промени. А за гаменчето - години затвор, равни на превишената скорост, т.е. 100 км/ч - 50 км/ч = 50 км/ч, т.е. 50 години затвор. А да видим дали ще се осмели да кара така,излизайки на 74. Поздравления за случайния минувач!

Браво на случайния минувач. Благодаря ти, че си се саморазправил, защото не вярвам в правосъдната ни система, че ще даде съразмерно на вината наказание на келеша, убил човек на пешеходната пътека. Надявам се да си се саморазправил подобаващо! Сърдечно ти стискам ръката за постъпката ти!

Полицията "събирала пари и документи"? Значи корупцията вече я наричат "събиране на пари"? Полицаите не получават подкупи - те събират пари. Крадците не крадат желязо - те го берат.

имен ден не се кани,всеки ти знае името! Идва Богородица,вдруги ден!

'С него обаче се е саморазправил случаен минувач и шофьорът бил задържан до пристигането на полицаите' Де да имаше в България повече такива случайни минувачи!

не може да направи нищо пред свършен факт,ако ще да изприказваме всички приказки на този свят!

Дали тези които имат власта в БГ в монента могат да се справят поне с този проблем.Гонки в населените места,безумното поведение на "мотористи"?Айде нека само с тези два проблема да се занимаем. Отговора е ДА АКО ИСКАТ.А те дали искат?ОЧЕВИДНО НЕ.Преди няколко вечери показаха по канала за гонки в софия. ДА,ШИБАНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ СЕ ПРАВАТ НА ЛУДИ ЧЕ НЕ СА ЧУЛИ НЕ СА ВИДЕЛИ. Случайно да сте чували "нежната мелодия" на мотори по софия.ЗА КАКВО АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ТЪРПЯ ТОВА ЧЕ НЯКОЙ Е ИДИОТ.и МУ Е ГОТ ДА СЛУША ТОЯ ШУМ.И шибаните милиционери се крият като п...и в гащи вместо да ги оправат.И после се чудете що някой си бил "изперкал" и бил влязъл в кино с калашник и натръшкал колкото могъл.Когато него го "тръшкат" всеки ден некви идиоти по секви начини тогава сичко е ОК.А когато той реши да им покаже че така не бива-тогава всички скачат.аКО ВЛАСТНИЦИТЕ ИСКАХА ДА ПРЕМАХНАТ ТОВА БЕЗУМИЕ ПО ПЪТИЩАТА ЩЯХА ДА ГО НАПРАВЯТ.Не ми казвайте че няма начин.Има мнооого начини стига да искаш.Пример:теа "сътезателите" от лесидрен.Тех изобщо нема да ги коментирам.Но теее има неща ,хора на които държат.И тези на които те държат могат да бъдат РАЗСИПАНИ. Нема това нема онова.Нема невинни.Има ДВА ТРУПА.Тогава нема как да нема виновни.И тогава следващите "състезатели" може и да си помислат преди да се прават на велики че нещо "хубаво" може да се случи на някой важен за тех.Мисля че сега ше е СЪВСЕМ НОРМАЛНО "заинтересованите" да намерат скъпи за "състезателите" хора и да им причинят същото каквото е причинено на децата им.Да не се тревожат че ше ги фанат.ЗА ТЕХ ЖИВОТ ВЕЧЕ НА ТАА ЗЕМЯ ДОКАТО СА ЖИВИ Н Я М А ДА ИМА.Значи като чуя рева на моторите в софия направо избеснявам.И разбира се да не би да е работа на шибаните милиционери да ги спрат.О не, те има задача да пазат властниците от мен.И не е техна работа да сложат ред по софийските улици.

Бог да прости загиналия! По соц време книжките се изкарваха със знания, мноооого рядко с рушвети... Сега на 80-90% се изкарват с парички от мама и тати... Резултатът е .... много изтрепани по пътищата....

Глупости!

Статистиката е безмилостна... А пък ти си дрънкай врели-некипели....

По соц време автомобилите бяха доста пъти по-малко, а загиналите в ПТП на година доста повече. Убитите от 68-а до 90-а не са падали под 1000, като за 90-а са 1527. Търсете в Гугъл "загинали при птп статистика" и отворете първия линк. За сведение загиналите миналата година са 660.

ги търпите тия руснаци,българи ли сте или пълни боклуци? Вън руснаците от сватата ни родина! Там в Сибир!

Святата*

мдаа. Изключително интелигентно и най-важно - по тема.

познавам ви много добре,дори съм имал пюбов от Беларус,голяма любов!

Дали най-после няма да ни светне лампичката че си плащаме за мълчаливото толериране на безобразията по пътищата! А цената е тази - животи. Толерантноста към неспазването на правилата води до чувство на безнаказаност и наглост която виждаме всеки ден, а те до смърт. Спрете да толерирате престъпленията които ни заобикалят всеки ден!!!! Защото утре жертвата може да е наш близък или самите ние!

Пореднаа жертва на празноглави пропадняци... В живота най-мразя цигани и джигити, а ако е циганин джигит - леле мале...

Алоооо Управниците, вместо да се занимавате с глупости, толко' ли е трудно ИЗКУСТВЕНО да се завишят наказанията за тези деяния...омръзна ми да слушам как умират хора по пътищата заради келешлък. Дай му 30 г минимум и да се оправя в живота. Не ми дреме дали тия боклуци са на 18, 30 или 50....рано или късно всеки си плаща само в БГ отлагат до безкрай

В никакъв случай не оправдавам шофьора. Много пешеходци като стъпят на пешеходната пътека си загубват инстинкта за самосъхранение и никой не продължава да наблюдава движението. Пешеходеца е бил с предимство , но не се е уверил дали шофьора знае,че той е с предимство и дали има физическата възможност да спре.

Да, имах навремето едно маце, тя така, като тръгне по пешеходна пътека и НЕ гледа встрани. Викам: -Ако те блъсне някой? -Е, как? Нали ше го съдят после? -Е, в Пирогов с това ли ше се утешаваш?

че е умрял с ползване на предимството си ли?

Е, нали затова е пешеходна пътека, за да дава предимство на пешеходците и за да са сигурни, че там е безопасно да пресекат. В чужбина много преди пешеходна пътека намаляват скоростта и спират задължително даже пешеходеца да е още на тротоара, ние тука трябва да се уверим, че ще спре шофьора, та да пресечем. Думи нямам!

ставаш труп с предимство. А ми ако му откажат спирачките ?

първото изречение?

Непрекъснато попадам в тази тъпа ситуация. Аз си чакам на "зебрата", защото не бързам за гробищата, но в едното платно кара възпитан шофьор и спира, за да ми даде път. Аз тръгвам и стоя пред него няколко минути, защото другите в следващото платно не спират. Сигурно ме "благославя" на ум, но какво да направя? Не съм шофьор, но съм сигурна, че другите виждат стоповете на този шофьор и напълно умишлено не спират. Това е изключително рискова за пешеходеца ситуация. Ако никой не спре, съм по-защитена, защото си стоя на тротоара. Трябва да се третира като предумишлено убийство.

не се кара със 100км/ч като си в града. А като станеш на 63г си спомни пост-а си в този форум... Тогава ще разбереш колко адекватно може да оценяваш движението по пътя.

прочете ли първото изречение ?

време е всички да кажем стига и сами да се изправим срещу такива. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е тази рускиня дето говори за Естония! Толкова се мразят,че не може да бъде повече! И се прай на руска демократка,боклук пълен! Аре обратно от къдет си дошла,ма!

Още един селяндурски отговор. Продължавай, вярвам че ти си от тези, дето няма да спре на пешеходна пътека. Защото си "пич", и "коя съм аз да те кажа к`во да праиш". Ти си цар на пътя с твоя Гоуфо. Ето за тази разлика между интелигентни и подобни индивиди на тебе говорих. "Аре, ща одя обратно отдето дошла"

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се изградят особенно в населени места пешеходни пътеки тип полицай т.е.3м.широки минимум 25 см високи сигнализирани както го виждам на много места в Европа!!! Всяко друго мнение е на българоубиец !!!

В белите държави има страшни глоби и затвор. В корумпирантите като България няма правосъдие...

Изтрепахте се..Ама нормално, то никой няма респект от нищо. Вие сте като неандерталци, живеещи в съвременен свят. Ни обществото ви общество, ни манталите ви манталитет, ни полицията ви полиция, ни нищо. Пълна кръгла нула. Важи за поне за 60% от хората живеещи там. Да не кажат, че съм родоотстъпник, предал родината и дрън дрън глупости...

Много точно, уви!

е сега нали е демокрация, неграмотен циганин с купена книжка и неизправна барака или тъпа мутра ще ви прегази съвсем демократично на пешеходната пътека

През комунизма като не пишеше в "работническо дело" за катастрофи кво ? Не ги е имало ли ? Пред нашия блок в Пловдив през 1987-ма един изрод закла таксиметров шофьор, открадна му колата и помете други 5 автомобила, само че нито порадиото нито по телевизията го казаха тва ! И кво значи всичко било по мед и масло, нямало престъпност, а ? Червени кратуни ! Тия комплекасрчета дето си правят гонки нали са децана такива дет комунизма ги е възпитавал ! ЗА ТВА СА ТАКИВА ЛЕКЕТА !

кви деца на комунисте те гонят бе дебил, не прочете ли, че убиеца е на 24 години - дете на демокрацията

Жертвите при ПТП от 68-а та до 90-а не са падали под 1000 на година при многократно по-малко автомобили. Социализъм...

от руснаците никога не е имало,няма и да има! И по-нахални и нагли!

Всички катастрофи за последни дни направиха българи - не е руснаци. Така че наглост и арогантност май присъща и на българи. Или за зверска катастрофа в Лиседрен е виновен нагъл руснак? Руснак ли прегази този старец? Руснак ли пьян и дрогиран премаза бебе Красимира? Руснак ли премаза Паоло?

Делото на давещите се - дело на самите давещи се! Българската толерантност (овчедушие) край няма:(

А аз се чудех защо държавата толерира войната по пътищата , а то било за донори !

На проз народ все някой му е виновен. Чета как виновни комунисти, Путин и още на знам какво. Само да кажа ,господа, че в Естония, при наближаване на пешеходна пътека ВСИЧКИ коли намаляват драстично скоростта и ВИНАГИ пропускат пешеходци. Глобата за нарушение 200 Евро. Естония също е била соц страна, но там има интелигентнен народ без балканского манталитета. Тука всеки мисли да "прецака" другия, всеки мисли "да не съм балък", "кой си ти да ме кажеш" и прочие бисери. Така че в собствена свинщина са виновни самите българи и то живущи сега, а не комунисти, марсияне и Путин. И докато търсите виновен другаде - все ще се тънете в мизерия и простотия. А сега давайте минуси, защото истината не ви харесва.

Рускинята е права, защо се сърдите ? Шофьорите ни карат без мисъл в тиквите.

Баба съм на две внучета и съм шофьор от 1981г. И на мен ми се случи същото нещо преди два дни. В зона пред градския парк, където има три пешеходни пътеки на 20 м. една от друга и на най-оживената има и легнали полицаи от двете страни, аз се спрях на тротоара с детската количка да изчакам, шофьора отляво ми даде път, спря и аз тръгнах по пешеходната пътека заедно с още една майка и тя с детска количка. Видях, че има шофьор вдясно, който преминаваше през легналия полицай и се очакваше да спре, но въпреки двете детски колички и ние по средата на пешеходната пътека, той не спря и мина на сантиметри от количките вперил поглед напред държейки волана с две ръце/шофьора бе на видима възраст 60г. с жена на същата възраст до него/ Не зная какво толкова гледаше напред, но не погледна да виде, че щеше да премаже две деца, добре, че легналия полицай му уби скоростта Извикахме му, че трябва да спре-прозореца бе отворен, но той остана глух и сляп и съжалявам, че не можах да запомня номера на колата. В същото положение съм се озовавала и като шофьор, аз спирам да дам предимство на пешеходците, а в това време отзад нахакани младежи ме изпреварват и току под носа на пешеходеца преминават. Направо си е джунгла. Да не говоря вечер какво се случва след 22 часа. Разни джигити си устройват гонки, колите и моторите фучат и не може да се спи. И това се знае от полицаите в нашия град, но никой не взема мерки.

Бабке, това е демократично!

Кое му е демократичното, да убиеш две деца посред бял ден и то на пешеходна пътека, това щеше да се случи, ако си нямах едно на ум, че този отдясно може и да не спре-защото не за първи път попадам и виждам тази ситуация.

Щом полицията не взима мерки, остава пешеходците да вземаме мерки. Има начини. Иначе няма оправия.

комунистите се радват,когато някой загине? Защото всичко им е изградено на базата на убийствата! Долна паплач,пасмина!

Аха - комунисти се радват, а демократи направо газят и убиват.

не си стоиш в Русея,ма?

Нещастник, ти си уникално прост!

В Швейцария има демокрация, ама там си нямат путлерасти-комунета да викат "Демкорация това!", "Демокрация онва!" Нямат си и комунета, които да им правят 25 години преход и приватизация!

не е виновна за нищо! комунистите дадоха фира! Ай сиктир от тука!

humfry

На война с джигитите Всеки втори е джигит, сочи статистиката! Ако се караше с 40-50 км/ч, колкото са ограниченията на повечето места, човечеца сигурно още щеше да е жив. Трябват най-тежки наказания за джигитите. Отнемане на книжка за 20 км превишение, а за повече затвор и отнемане на колата, както и налагане на солена глоба. В САЩ има подобни ограничения.

ТАЗИ СТАТИСТИКА Е СКАПАНО КЛИШЕ. ВЯРВАЙ НА ОЧИТЕ СИ. НА 10 АВТОМОБИЛА 1 Е ДЖИГИТ. ТЕЗИ 10 ШОФЬОРА НЕ ИМ СЕ ЗАНИМАВА С ДЖИГИТИТЕ. СКАЧАЛ СЪМ НА БОЙ НА ДЖИГИТ, КОЙТО СЕ ЗАКЛЮЧВА В КОЛАТА СИ И ХОРАТА ОТ ДРУГИТЕ КОЛИ ПИЩЯТ ДА СЪМ ОСТАВИЛ ЧОВЕКА. БУЛГАРИСТАНЕЦА Е ПРОСТ! ВСЕКИ ЕКСПЕРИМЕНТ ДАВА НУЛА РЕЗУЛТАТ.

humfry

Аз вярвам на очите си. Достатъчно е да шофираш редовно по натоварени улици, където има много трафик, за да видиш, че всеки втори е джигит. Един пример за това е околовръстното или цариградско, където масово се кара със 100+ км/ч. Пробвай да караш в най-лява лента с 80, колкото е ограничението. Същото важи и за магистралите.

България има толкова автомобила колкото е населението ни...........Да се ограничат тези аномалии1. Безработен - да докаже произхода на средства за закупен автомобил 2.Автомобила е дарен /закупен от родители или близки/ да носят наказателна отговорност при катастрофа солидарно със управляващ мпс

И магазина/джамбазина, от където го е купил? И дилъра на застраховки? И ДАИ+инструктора, където е държал изпит? И производителя на колата? И съседа, дето му е казал "добър ден" сутринта?

Преди 1 год. дядото на съпругата ми беше направо помлян точно на пешеходна пътека, по обяд, пред Практикер в Търново. Познайте, 20-годишния копелдак се отърва с 1 год. условно и 2 год. без книжка. Преди това следователя ни обясняваше,че това БИЛО МЛАДО МОМЧЕ И ДАЙТЕ ДА НЕ МУ СЪСИПВАМЕ ЖИВОТА!!!! Направо онемяхме.... А момчето беше от някакво село, голтак, за връзки не може да се говори тука.

Съболезнования. Представям си как е подействало подобно "наказание" на приятелчетата му. А гражданско дело за обезщетения не заведохте ли?

Мерси за сболезнованията. Да, делото още го водиме.

Това наистина е сложен проблем - ако го натикаш в затвора за дълго, ще излезе още по-опасен престъпник за обществото. Ако го оставиш ненаказан - тогава десетки, стотици други като него няма да имат страх и морал от нищо да го повторят. А иначе от вендетата - убития няма да се съживи, нито пък на вас ще ви олекне. В България нещата отиват на зле, защото има чувсто на безнаказаност и безотговорност и пълна липса на морал. На мен затуй че съм карал с 50 в града са ми вадили пистолет.

В зората на демокрацията се завъртяха песни от този сорт" Води ме в някоя квартална кръчма и поръчвай, пий за мене и се сбий заради мене. Всичко живо да ни псува, от целувките ни бясно да ревнува. Бясно карай на червено, направи за мене нещо откачено." Тогава пиехте, ядохте и се веселихте на тези песни, но не съобразихте как да възпитате децата си. Хак да вие булгаристанци!

++++++++++++++++

си го нагаждате към комунистическите простотии! Има си правен ред!

Принципно скоростта не е важна. Важно е дали можеш да спреш преди да си направил белята. При скорост 100 км в час, може да забележиш опасността 5 секунди преди да е станала, а при скорост 50 км/ч да я забележиш след като се е случило. Всичко е до кондиция и околна среда. Околната среда в един извънградски път, няма нищо общо с околната среда в града. В града има 1 милион неща в повече на ситуацията, така че да не успееш да видиш опасността и при 100 и при 50. При 50 км в час обаче ако закъснееш, ще направиш белята с 10 или 20 или 30 км в час. При малка скорост и равни други условия имаш много повече време за реакция за да предотвратиш опасността. Понеже не може да се разчита, че всички хора са със среден и по-висок интелект и ще вдигнат 100 само на Цариградско след Плиска ( защото няма да има пешеходци), затова и има правила, които важат за всички... Не че когато има да става няма да стане и с 10 км/час.. но примерно 90 от 100 човека ще оцелеят. При 100 км в час удара е 100 от 100 са мъртви и после и вие в затвора и съсипано семейство от другата страна и човешки живот прекъснат. Спазвайте правилата и тези случките като описаните в тази новина ще намалеят.

Хе, хе. Да де, но повечето произшествия са именно защото някой НЕ е видял нещо. И тогава скороста е от огромно значение.

Аз това точно съм написал.

Умрял с предимство! Може ли на голям булевард да пресичаш нощем така! Толкова ли 2 сец. не може да изчака?! Много малумни пешеходци има! И единия тъпак спрял...и др. го блъснал! Обаче е дал предимство на човека за да умре с предимство! Аман от пешеходци , които скачат на пътеката и се влачат бавно...И от другите умници дето спират рязко на пешеходна и задниците им са изпотрошени! 2 секунди неможе да се изчака , ами трябва някоко коли по над тон и полвина да ги накараме да спрат! Ми някой път с 50-60км./h i 2 тона кола няма как да спра за 5 м.!

Гражданино, ти изобщо имаш ли книжка или караш кола по слух и усет?

Надявам се да си ироничен... ако изобщо знаеш що е то ирония... Иначе си да те сложат пред една кола и със засилка без спирачен път да те размажат на предното стъкло.,,,

Само заради това ти изказване трябва да те издирят и да се простиш в книжката!

Това, че някой е спрял, веднага трябва да ти светне, че има причина, заради която и ти да намалиш, а не да нариснеш газта в пода и с рязка маневра да го заобиколиш. И не всеки може да побърза - доживей до 60 (90), пък да те видим как ще припкаш по пешеходната или ще катериш стълбите в подлеза, където е била поляна, когато си бил на 20. Що се отнася до спирането - като не можеш да спреш на 5м, НЯМА ДА КАРАШ с 50-60, а с 20-30, наближавайки пешеходната, ИДИОТ!

Прав е човекът, колкото и да му цъкате минуси. Вчера спирам на един светофар, минава някаква дама по пешеходната пътека, гледайки в другата посока. Вярно е, че й е зелено, но също така е вярно, че се случват всякакви неща -- примерно отказали спирачки, заблеян шофьор и прочие. Щом си на пътя, очите ти трябва да са не на 4, а на 6 -- и като шофьор, и като пешеходец. Две са най-важните неща за безопасно придвижване -- да можеш да предвиждаш ситуациите и да се държиш предвидимо. Лека му пръст на човека, но при един спрял автомобил на пешеходна пътека, пресичаща многолентов път, е абсолютно задължително да сте сигурни, че е безопасно да преминете през останалите ленти. Иначе си търсите белята -- пешеходни пътеки се пресичат хиляди пъти, а е достатъчно белята да стане веднъж. Пазете се, пазете и другите.

Има и трето важно нещо, и то е способността да се предвиждат и избягват конфликти. Примерно на многолентов път с пешеходна пътека и ясно изразена цикличност на потока автомобили (примерно 100 метра след светофар) е доста тъпо да пресичаш, спирайки целия поток от, да речем, 50 автомобила.

Ако "заинтересованите" в то казус лишат от живот въпросния водач и така се продължи във времето при следващи подобни случаи убеден съм че не след много време такивата случаи ше намалеят драстично.Просто лишаването от живот е доста поучително действие.И най-големия идиот като знае че и той ше ..... ше се замисли. Иначе това ше продължава до безкрай.И не ми казвайте че не е цивилизовано.Да българите НЕ СА ЦИВИЛИЗОВАНИ.

А заинтересованите могат да помислат и за роднините на този експерт в шофирането.Освен ако те не са безсмъртни.Тогава наистина нищо не може да се направи.Примерно оправяш майката на експерта и останалите роднини ше бъдат мнооого внимателни при търсенето на начини за оневиняване на експерта

Най-малкото няма да убие друг човек след като го гръмнат. Защото животното което в пияно състояние уби мой приятел беше вече съдено за алкохол, но това не му попречи да убие пак в пияно състояние. Дали това ще е последния му път когато убива? Баща му да каже защото той го отмазва всеки път....

Бай бабо, да не те срещне заинтересован, който е решил да освободи света от генофонда ти по някаква разумна според него причина. Както беше написано някъде има доста хора, които са живи, само защото е незаконно да ги убиеш...

Момче начина по който се правиш на "мнооого" умен никак не ми харесва.Издава тарикатски склонности...

е населена с ултрапрост народ!

"след като кола му дала път на едното платно, по другото обаче летял спортният автомобил, който го връхлетял." Много ПТП-та става по този начин, особено ако няма и видимост. Помнете, джигити, високата скорост е убиец номер 1 на пътя!

ако бях аз извършителя ще ми таковате таковата ли,бе? Да ви таковам таковата проста!

За сетен път казвам: тези малки гъзарчета, които като седнат в таралясника, се приемат за състезатели от Формула 1, трябва да се озаптят с крути мерки. 1) забрана да карат сами автомобил до 23 годишна възраст и да са с придружител, ако те шофират, 2) да нямат право на собствен автомобил, 3) да минават задължително по един опреснителен курс всяка година до навършване на 23 години, като курсът да включва посещение на моргата с жертви от пътни инциденти, 4) да се проверяват задължително не само за алкохол, а и за дрога. Всеки ден по пътищата виждаме стотици примери за нагло и арогантно шофиране именно от тези млади хулигани. Но на тях не им отстъпват и младите дами, осолено тези с тунинговани джуки и цици, които в подарения им от богатия чичко (любовник) луксозен автомобил правят невероятното изпълнение да карат колата, да пушат цигара в едната ръка и да говорят по телефон в другата ръка.

Аз познавам 40г такива. С така какво правим?

крайно време е да се осъзнаем, че не сме безсмъртни и ако не се пазим сами - не е на добре. Така както всеки е тръгнал с "правата си" да пресича навсякъде и когато реши - не става, или поне виждаме резултата от това. И накрая стигаме до кой бил виновен. Не е ли било по-добре да се мисли преди да се пресече, вместо всеки да си казва - ей тука е зебрата , тука съм с права, не ме интересува идват ли коли!!!! В случая е ясно кой е виновният, но е ясно и кой е потърпевшият. И другият път като пресичате улиците помислете - този може ли да спре преди пътеката или си е джигит или е кьорав и няма и да ме види.

"забрана да карат сами автомобил до 23 годишна възраст" Типично депутатско размишление. Виждаш проблем, налагаш забрана, никакъв размисъл за предпоставки и последици. Предпоставките са -- идиоти без книжка предизвикват ПТП. Забраната -- дай да забраним шофиране сам под определена възраст (сякаш идиотите четат закона). Резултатът -- увеличена младежка безработица до 23 години, т.к. никой под 23 няма да може да постъпи на работа, изискваща шофьорски умения.

Веднага да се заведе дело за саморазправа. Отнети са своеволно правомощия на властта.

Ало-о, дир, редактирайте си текстовете. Какъв е този "възрастен мъж на 63 години". Това е човек в работоспособна възраст... и е трябвало да работи поне до догодина съгласно новата пенсионна реформа.

Тук случаят е с шофьор с недостатъчен интелект да управлява автомобил и изобщо да работи с машини и техника. Въобще не е осъзнал поради каква причина колата на другото платно е спряла. Задължително когато успея да видя лицата на подобни герои зад волана и ми приличат на зомбита. При шофьорските изпити трябва да въведат елементи за оценка на интелекта. За да не пускат повече такива маймуни да шофират сред нас.

В този ред на мисли правото за шофиране, както и избирателното право, би следвало да се дава само при завършено средно образование. Не, че е достатъчно, но все е някаква цедка.