Инцидентът стана около 12.30 ч. на пътя Мездра-Враца, когато 63-годишният шофьор на лек автомобил "Опел Астра" навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в идващия насреща ТИР.

Едно от пътувалите в лекия автомобил деца - 3-годишно момченце, както и самият водач на колата, загинаха на място. Другите две деца - момче и момиче - бяха транспортирани в кома във врачанската болница. Заради изключително тежкото им състояние обаче те бяха транспортирани с реаномобили в столичната спешна болница "Пирогов".

Установено е, че те са братче и сестриче. От пресцентъра на "Пирогов" съобщиха за Дир.бг, че седемгодишното момиченце и 6-годишното момченце са в крайно тежко състояние, като по-голямото дете вече е в операционната. Момчето е в кома, с политравма, тежка черепно-мозъчна травма, тежка открита фрактура на бедрото и наранявания по цялото тяло.

Момчето е с черепно-мозъчна травма, тежка открита рана на главата и е в безсъзнание. То също ще бъде оперирано, като след интервенциите двете деца ще бъдат настанени в реанимация.

Първоначално в медиите бе разпространена информация, че трите деца са пътували в лекия автомобил с дядо си. По-късно bTV съобщи, че децата нямат роднинска връзка с 63-годишния мъж и тепърва социалните служби ще трябва да установяват защо са пътували с него и то без родител.

Шофьорът на ТИР-а не е пострадал. Взета му е проба за алкохол, която е отрицателна.