"Щетите не са малки, настилката на пътя е силно ерозирала. За да осигурим безопасно шофиране по тези участъци, образувалите се дупки ще бъдат затворени", каза по БНТ председателят на управителния й съвет инж. Лазар Лазаров, цитиран от БГНЕС.
Той каза, че пътищата, които биват залети, след това като се оттече водата е опасно да се пътува по тях, затова и ги затварят.

Кърпенето на малки единични дупки на ръка е хвърляне пари на вятъра, затова се ползват машини с голяма ширина, за да може да бъдат закърпени дупките качествено, коментира Лазар Лазаров.
Той не можа да уточни колко милиона лева ще струва изкърпването на дупките, но те щели да са "няколко".

Лазаров посочи, че всичките санкции, които бъдат наложени на фирмите, непочистили пътища, ще бъдат дадени за ремонтиране на пътищата.

По-късно министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че 400 000 лв. от санкции на снегопочистващи фирми вече са инвестирани в изкърпването на дупките по републиканската пътна мрежа.

"Дупки по улиците не мога да коментирам, тъй като това е в компетенцията на кметовете на общините, но има огромни дупки, много сериозни и по републиканската пътна мрежа и ние още през изминалата седмица започнахме поетапно по график да изкърпваме аварийно всички тези дупки, които се отвориха, каза пред журналисти Павлова, цитирана от "Фокус".

„В момента правим само аварийно изкърпване. То се прави със студена смес, тъй като в момента не можем да използваме топла, което означава, че тяхната трайност и годност е максимум 2 месеца. Целта е да обезопасим в момента движението, така че хората да могат безопасно да се движат по републиканската пътна мрежа. След 2 месеца, когато стане и по-топло, със средствата, които имаме в момента като бюджет – около 20 000 000 лв., започваме вече реалното качествено ремонтиране, изкърпване, рехабилитация на основните участъци от републиканската мрежа, докъдето ни стигнат тези пари", обасни Лиляна Павлова.

Поради множество дупки и ремонт от пътен възел Церово до пътен възел
Гелеменово на АМ "Тракия" за двете платна е въведено ограничение на скоростта до 100 км/час, съобщи МВР.