Той бе задържан преди три дни и обвинен, че е част от схема за имотни измами. Други двама - Мартин Петров и Дияна Александрова обаче остават в ареста.

Борислав Команчев беше освободен без мярка за неотклоение. В болница остава Веселина Спасова.

Според прокуратурата Христо Христов е бил замесен в измамите. Той и защитата му твърдяха, твърдяха, че атаката срещу него е заради разрушени незаконни постройки във варненския квартал “Максуда”.

Решението на съда, взето тази вечер, не е окончателно и може да бъде обжалвано, предаде БТА.

Преди дни районният кмет Христов и другият четирима души бяха арестувани при спецакция на ДАНС. На петимата бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група.

Според събраните доказателства групата е действала от началото на 2010 г. Занимавала се е с незаконно придобиване и търговия с недвижими имоти. При извършените претърсвания в офиси и адреси на участниците са иззети множество документи, свързани с престъпната дейност, допълват от спецпрокуратурата.

Иззето е било незаконно оръжие, както и колекция от монети с културно-историческа стойност.

Христо Христов е районен кмет от 2011 г. Политическата му кариера започва като активист на СДС. След разпада на партията, той за кратко е близък до ДСБ, но за районен кмет е назначен като кадър на ГЕРБ. Христов е близък и до структурите на ВМРО.