Празнична е атмосферата в щаба на Румен Радев, който спечели президентския вот на балотаж срещу Анастас Герджиков. Инициативният комитет, издигнал Радев, празнува в НДК, а в село Славяново, известно като селото на президента, се хванаха на хоро.

В Славяново хората слушаха химна, имаше и кратка заря с фойерверки. Хората носиха знамена и букети цветя, за да ги дадат на майката на президента г-жа Станка Радева, която е от селото и живее там.

"Само да е жив и здрав и да изпълнява това, което е обещал. Очаквам много неща трябва да направи, знаете каква е страната и колко неща трябва да пребори", бяха първите думи на Станка Радева.

Здравко Марков, председател на инициативния комитет за Хасковска област, благодари на тези, които са "повярвали в промяната и повярваха в един истински лидер, който винаги се е борил за тях е е заставал до тях".

"Вярвам, че това е началото на едни по-добри 5 години, в които всички заедно ще бъдем обединени към мечтата да направим България едно по-добро място за живеене", каза Марков.

Станка Радева

Кадър: Нова тв

"Ние знаехме, че той ще победи на балотажа", споделиха хората там.

"Качествата, които го правят достоен за поста са смелостта, достойнството и честта", коментираха още те.

Кадър: Официална страница във Фейсбук на Цветеслава Гълъбова

В НДК хората от инициативния комитет на Радев също се хванаха на хоро. То бе водено от Десислава  - съпругата на Румен Радев, а на него се забеляза и  Весела Лечева.