Пожар в избирателна секция за малко не е осуетил изборите в село Крива бара. Час преди края на изборния ден в съседно помещение се запалил кабел. Това наложило евакуирането на комисията заедно с изборните книжа, бюлетините и урната за гласуване. Това съобщи за БТА говорителят на Районната избирателна комисия Красимир Колев.

Инцидентът е станал в последния час преди края на изборния ден, когато запалилия се кабел е предизвикал задимяване на стаята на изборната секция в селото. Няма пострадали хора, няма и унищожаване на изборни книжа. Заради късния час не е имало и избиратели, които да чакат да дадат своя вот.

"В секцията в Крива бара се е гласувало с хартиени бюлетини, тъй като избирателите по списък са под 300", обясни Крисимир Колев.

"Бързата намеса на полицейската охрана и противопожарния екип са позволили да няма запалване на помещението в бившето селско училище, а изборният ден в секцията да завърши навреме", уточни той.


ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да анализират първите официални данни от екзитполовете, реакциите на двамата кандидати за президенсткия пост, както и тези на политическите лидери, от 19 ч. на 21 ноември в извънредното издание на видео подкаста "Директно в новините" гостуват социологът журналистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на "Директно в новините":