По повод на успешното осъществяване на апостолическото посещение на главата на Римокатолическата църква папа Франциск в България от 5 до 7 май т.г. Националната служба за охрана изразява благодарност на хилядите граждани, присъствали и участвали в събитията през дните на посещението в градовете София и Раковски, за проявеното разбиране, търпение и доверие към работата на служителите на НСО. Това се казва в разпространено до медиите писмено изявление на НСО.

НСО се обръща с думи на благодарност и към стотиците представители на българските и на международните медии за тяхната акуратност и професионализъм. Служителите на НСО положиха неимоверни усилия да подпомогнат журналистическата работа на екипите на местата на събитията по програмата на посещението, както и дейността на служителите от българските институции, благодарение на които медиите имаха възможност да направят милиони по света свидетели в реално време на посланията от историческото посещение на папа Франциск в България, се отбелязва в изявлението.

В него се посочва още, че Националната служба за охрана ще продължи да изпълнява професионално и посветено мисията си за опазване на живота и здравето на гражданите и при все така ефективно взаимодействие с институциите от системата за сигурност на България.