За мен Десислава Иванчева е невинна до доказване на противното. Освен това, не намирам връзка между забавените в общината преписки и ареста й. Процесът срещу нея не оказва никакво влияние на работата ми. Това каза пред Нова телевизия новият временно изпълняващ длъжността кмет на столичния район „Младост” арх. Румен Русев.

Той е категоричен, че поема най-отговорния пост в столичния район с цел да докаже, че администрацията там може да работи нормално.

Арх. Русев, който беше избран от Столичния общински съвет за и.д кмет на "Младост", каза, че е имал конфликти с Десислава Иванчева само заради забавяне в работата.

При постъпването си на работа имах конфликт на интереси със строителна фирма и съм заявил това в декларациите си в общината и в Сметната палата. Това беше един от мотивите неколкократно да отказвам на Иванчева да заема поста заместник-кмет. Впоследствие обаче излязох от фирмата”, каза още Русев.

Той подчерта, че изцяло подкрепя идеята, зад която стои и Иванчева – запазването на зелените площи в „Младост” и спиране на презастрояването. И допълни, че в скоро време ще започнат общо 10 строежа в района.

По-късно днес Специализираният апелативен съд ще решава да бъдат ли отстранени от длъжност намиращите се от месец и половина в ареста кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Магистратите трябваше да се произнесат още миналия четвъртък, но двете поискаха време, за да се запознаят с материалите по делото.

Три дни Иванчева и Петрова четоха в секретното деловодство СРС-ата, запечатали, според запознати, как се договарят със строителния предприемач Александър Ваклин за цената на много исканото от него разрешително да строи в "Младост". Всичко това с посредничеството на Петко Дюлгеров, който вчера не успя да убеди спецсъда да го пусне от ареста, но получи индиректно обещание за по-благосклонно прокурорско отношение, ако потвърди първоначалния си разказ как е действала корупционната схема: "Тази позиция винаги е оценявана от съда.

Разбира се, ще бъде взето под внимание от нас при предложение какво наказание искаме ние за всеки един от тях", коментира прокурор Илиян Рангелов. Отговорът на Иванчева - корупционна схема няма, всичко е политическа постановка: "Няма такава държава! Няма такова правосъдие! Абсолютно е нагласено!", извика миналия четвъртък в съдебната зала Десислава Иванчева, чието отстраняване прокуратурата иска, за да я спре да управлява "Младост", дори и от килията.