Временно изпълняващият длъжността кмет на "Младост" Владимир Клисуров заяви, че не се чувства достатъчно компетентен за поста и не може да придвижва преписките за строителството в "Младост". Въпросът с неговата оставка е много сложен юридически и затова все още не може да се каже кой в момента е кмет на район "Младост".

Клисуров е депозирал оставката си пред кмета на София и до кмета на столичния район "Младост". Това обяви самият той на пресконференция в която взеха участие и заместник-кметът Румен Русев и главният архитект на района Стефан Стефанов. На 1 май пък стана ясно, че той ще подаде оставката от фейсбука му, където Клисуров обяви мотивите си.

"Докато казусът с напускането ми бъде решен, Румен Русев ще заема поста, заяви Клисуров. Той обясни, че излиза в отпуск, а след като изтече отпускът, се оттегля от поста, каза Клисуров. Той заяви: "Технически днес я подадох. Адресирах я до кмета на София, до Столичен общински съвет и до кмета на района. И юристи има по моя казус кой всъщност е кмета на района, кой би могъл да ми я приеме".

Проблемите със строителството в "Младост" са грандиозни, каза още Владимир Клисуров. Той изтъкна, че по Кодекса на труда е депозирал заявление за напускане и допълни, че паралелно с това е пуснал отпуска до края на следващата седмица и молба за освобождаване. През това време Румен Русев ще е временен кмет на столичния район "Младост".

 Клисуров обясни, че по никакъв начин не се отрича от Десислава Иванчева и "Зелен Младост".

Архитект Румен Русев, заместник-кмет на ж.к. "Младост", коментира, че ако всички забавени преписки за строеж са законосъобразни, ще бъдат пуснати. "Аз ще си изцапам ръцете, ако придвижа преписки, които не отговарят на закона, и не искам да измествам Десислава Иванчева от кметския пост на район "Младост", заяви той. Русев коментира, че преписките могат да се движат значително по-бързо от необходимото и няма идея как неговото име се е появило на тези листчета.

Архитект Румен Русев каза още, че ще подпише всички преписки, които са стигнали до него по законов ред.

Дир.бг припомня, че по-рано по БНТ Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет, заяви, че казусът с оставката на и.д. кмет на "Младост" не е толкова прост, колкото изглежда на пръв поглед.

Столичният общински съветник от РБ Стефан Марков пък заяви пред телевизия "Европа", че да подадеш оставка в подобна ситуация е против интересите на гражданите. Районните администрации, кметове и зам.кметове имат задължения и отговорност пред гражданите, каза Марков.