Специализираният апелативен съд даде 3 дни на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Диляна Петрова да четат материалите по делото за отстраняването им от постовете, които били много обемни.

Всеки ден от днес до вторник двете ще се запознават с тях в секретното деловодство от 9 до 17 часа. Разрешението бе дадено, след като Иванчева и Петрова казаха, че до момента не са имали възможност да се запознаят с всички материали, както секретни, така и явни, и по тази причина не могат да осъществят в пълнота правото си на защита.

"Може ли да ви стисна ръцете", обърна се към магистратите кметицата на "Младост", след като чу решението им. Съдиите й обясниха, че просто си вършат работата. 

В момента Десислава Иванчева все още не се води отстранена от поста, тъй като се е произнесъл само първоинстанционният съд.

Апелативният спецсъд ще решава за махането й от длъжност във вторник от 14 часа.

Въпреки това преди минути Столичният общински съвет избра арх. Румен Русев за изпълняващ длъжността кмет на "Младост".

Кандидатурата му беше подкрепена от 33-ма души, нямаше против, а 19 се въздържаха. Другото предложение - бившият пиар на общината Петър Кърджилов беше отхвърлено с 12 "против", 38 въздържали се и един "за".

Преди заседанието на Общинския съвет служители на район "Младост" се събраха и изразиха готовността си за масово неподчинение, ако Кърджилов бъде избран. С подписка те поискаха временен кмет да стане Русев.