Главният изпълнителен директор и зам.-председател на Борда на директорите на "Нова Броудкастинг Груп" Дидие Щосел коментира в прессъобщение, че тя е един от най-добрите и силни конкуренти, които срещал в кариерата му, както и че присъединяването й към екипа е сериозно предимство за компанията.

„Това е едно различно предизвикателство, което ще поема с огромен ентусиазъм. За мен е чест да приема поканата да се присъединя към екип от изключителни таланти и професионалисти, които са високо конкурентни, решителни и добре позиционирани да уловят новите възможности на съвременния медиен свят”, коментира Политова.

Припомня се, че тя има над 14-годишен опит в медийния бизнес, по-голямата част от който е в bTV Media Group, където бе на различни ръководни позиции.
Тя беше генерален директор по продажбите, управляващ директор и главен оперативен директор.
От средата на 2011 до началото на 2014 г. Политова бе председател на управителния съвет и генерален и изпълнителен директор на bTV Media Group.

От съобщението става ясно, че тя има магистърска степен по „Бизнес администрация” от Университета "Линкълн" във Великобритания, както и  специализации в България и чужбина.

В средата на януари Би Ти Ви съобщи, че Павел Станчев, бивш директор на Нова телевизия, ще заеме длъжността главен изпълнителен директор на българския бизнес на Central European Media Enterprises Ltd. ("СМЕ") на мястото на Вики Политова, която работи в телевизията от 2000 г. насам.

В началото на февруари напуснаха директорът "Новини и актуални предавания" в bTV Media Group Люба Ризова и заместничката й Виктория Бехар, които работеха в телевизията от създаването й.

Миналия август водещите на сутрешния блок на bTV Анна Цолова и Виктор Николаев преминаха в Нова телевизия, а скоро към тях се присъедини и разследващата репортерка Миролюба Бенатова.

Последваха водещата на вечерната емисия Ани Салич и изпълнителният продуцент на "Новини и актуални предавания", Дарина Сарелска, която стана директор на новините в Нова.