Това стана по време на разговора на Бареков със зам.-председателя на комисията по здравеопазване Даниела Дариткова и председателя на Български лекарски съюз Цветан Райчинов. Те обсъждаха темата с цените на лекарствата, съобщи "Дневник". Към края на разговора водещият реши да изясни защо във всекидневника публикуват материали за Дариткова.

Той обвърза публикациите с факта, че парламентарната комисия разследва "Софарма". Единият от съиздателите на "Труд" е Огнян Донев, изпълнителен директор на "Софарма". Именно напрежението между вестниците на Донев и медийната група на Делян Пеевски, в която е ТВ7, провокира дискусията за цените на лекарствата.

Повод за гнева на Бареков бе публикация в днешния брой на вестника, според която държавата е забравила да си потърси 53 000 лв. от Никола Проданов - съпруг на депутатката от ГЕРБ. После водещият уточни, че не публикацията за народната избраничка, а друга, озаглавена "Лекарствата поевтинели с 400 лв.", е предизвикала реакцията му.

Депутати в парламента призоваха по този повод журналистите за повече етика и колегиалност.
Напрежението в медиите не е в полза на обществото и управлението на страната, коментира пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, който е и член на парламентарната комисия по култура и медии. Той отбеляза, че има Етичен кодекс на българските медии и ги призова по-често да го четат и да го спазват.

В отговор на репортерски въпрос каква е вината на политиците за напрежението в медиите, Красимир Велчев каза, че това е все едно да се търси вина в медиите за работата на правителството.

Скъсването на всеки един вестник, както и спирането му, е посегателство върху свободата на словото, коментира Петър Курумбашев от левицата. Не може да ставаме заложници на това, че в момента се развива една битка, утре трябва да можем да се поздравяваме и да се бием за издаването на всеки вестник и уебсайт, заяви той. Във Франция се дава държавна субсидия на опозиционните вестници, тук, ако е възможно, се смачква всяко нещо, което не е съгласно с нашето мнение, отбеляза Курумбашев, цитиран от БТА.

Това не е първа подобна проява на Бареков. През декември Съветът за електронни медии (СЕМ) реши да глоби телевизия ТV7 заради изказванията в ефир на водещия срещу протестиращите земеделци.