Самите "потребители", както наричат настанените в дома, също подали сигнал за тормоз, предаде bTV.

"Взе да ме блъска и след това мина там, където няма камера и ме удари с юмрук в главата. След това взе да ме обижда, да ме псува на майка и почна да ме бие и на същата вечер могат да потвърдят санитарките горе които бяха дежурни изгубих съзнание и дори не знам какво стана с мене”. Това споделя жена, настанена в Дома за хора с умствена изостаналост в Качулка. Тя разказва, че е бита от служител в социалното заведение.

За побой над психично болните признават и работещите там. "Имаше един потребител, който изчезна и като го намериха, каза, че са го били. Той го разказваше на всички, че директорът го е бил", признава социален работник. От него много ме е страх, най-много от директора Злати Стоянов. А шамари, а Раднево, знаеш си мястото, в блока веднага, иначе няма право да ни бие”, коментира живеещ в дома, цитиран от националната телевизия.

Клиповете с признание за насилие над болните са снимани от социален работник. Георги Маринов е един от малкото, които не се страхуват да говорят. Останалите помолили да скрият лицата им, защото ще изгубят работата си.

Друг социален работник споделя, че директорът е разпитвал живеещите и питал подигравателно дали и как правят секс.

„Шефът и Живка кара да ме бият. Той ме удари с пръчката, много пъти", разказва пореден живеещ в дома.

Скоро е имало смъртен случай на жена, която починала след жесток побой от друг потребител.