Сигнал за насилие в дом за хора с умствена изостаналост

Бивши служители са подали сигнал за насилие върху възрастни хора с умствена изостаналост в дома в село Качулка, Кърджалийско.

Обратно в новината

Коментари - Сигнал за насилие в дом за хора с умствена изостаналост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сигурен съм, че никой от пишещите по долу не биха могли да изкарат и 5 дни, РАБОТЕЙКИ в такива домове, при това със заплата 502 лв. Против насилието съм, подписвам се с две ръце, но помислете, колко от вас или близките ви биха се съгласили да пътуват по 10- 20 км всеки ден , за да отидат на работа ? Имате ли дори слаба представа как се сменят памперси, как се хранят с лъжица, как се къпят, кой им реже ноктите, кой ги къпе и др ? Е, всичко това го правят тия лелки.

този не само трябва да се уволни но и да ги пратят в затвора

БОЖЕ, в каква държава живеем! След подаден сигнал т.нар. "институции" да направят проверка. Психично болните са човешки същества и заслужават грижи, внимание и уважение. Виновните служители да бъдат наказани.

с. Качулка е Сливенско, не Кърджалийско.

И Качулка е селище, а не село.

Какво става, какъв ужас! Хората се наричат потребители!... Къде сме? - в книгата на Оруел? За отношението - нямам думи; скоро в дом умориха майката на приятелката ми. (за тези, които ще попитат какво прави тя там - майка и и баща и получиха тежки инсулти през месец и институция се налагаше да помогне за 20ина дена, но грижите бяха чудовищни!)

за кой дом става въпрос, или си измисляш отново ?

По-кротко с обидите! - типично по нашенски! Става въпрос за един от домовете около Банкя, ако наистина си заинтересуван - ще взема от нея информацията.

съзнателно или несъзнателно всички българи у нас и в чужбина работят срещу България ,т.е за кибуците сионистки .

Полицията май ще трябва да си направи труд да разследва истински убийството на жената..... А и останалите издевателства.... И присъдите да са наистина стряскащи, а не уволнение....

КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА? КЪДЕ СА ИНСТИТТУЦИИТЕ? СРАМОТА! КАК МОЖЕ ВСКИЧКО ДА Е ТОЛКОВА ДЕГРАДИРАЛО И УЖАСЯВАЩО? ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ,КЪДЕ СТЕ? КЪДЕ СА ВИ ЗАКОНИТЕ? КАКВО ПРАВИТЕ ЗА СТРАНАТА И НАРОДА СИ????

Ами за една МРЗ...толкова.... Вижте само локацията на тези домове и си помислете,какъв специализиран трудов ресурс е останал да преживява там ! Да не би да очакваш спецове от нивото на Мадлен Алгафари да се засилят да работят за тлкова,с такива условия и на такива места !?

"ПОТРЕБИТЕЛИ"?!?!?!?Как може хора да бъдат наричани така?! Ела Боже си прибери вересиите....

Ами по-добре "юзъри", вместо "лузъри"... Като потребител на услугата, съм чувал психолозите да ни наричат "потребители". Сигурно заради потребителските такси, които им плащаме.

Гаврата с деца и с хора с деменция май е нещо нормално в домовете в бг. Няма ли някакъв контрол от страна на държавата? Ако трябва ежемесечно да се посещават тези домове.

Изроди, които се гаврят и изтезават старци с деменс, стигайки и до убийство. Може ли да се падне още по-ниЗко?!? И да, да питам къде е Държавата е отдавна безсмислено.

манталитет български

'Полет над кърджалийско гнездо'... Тия социални работници всички са някви психопати, не знам що така ги избират.. Всеки месец четем нещо подобно за подобни 'места за настаняване'.