В четвъртък вечер колата, с която пътуваха 56-годишната Ресмие, съпругът й Мюмюн Хакиф Рамадан, дъщеря им Ширин и 4-годишният им внук Мерт, бе пометена от огромна приливна вълна на мост край хасковското село.

В петък бе открито тялото на 56-годишната жена, а през уикенда над 300 души безуспешно търсиха труповете на останалите трима.

Вижте снимки от мястото >>>

Тази сутрин след подновяване на търсенето, екипите са открили тялото на 30-годишната Ширин Рамаданова, съобщиха от МВР.

Трупът на младата жена, която е кардиолог в МБАЛ-Кърджали, е намерен от южната страна на микроязовира, където се влива реката, предаде "Хасково Инфо". Водоемът се източва контролирано, за да бъде улеснено издирването, като нивото му е спаднало с над половин метър. Тялото е било затрупано от пръст и растителност, съобщи "Хасково Нет".

Колегите на д-р Рамаданова от МБАЛ-Кърджали публикуваха некролог на интернет-страницата на лечебното заведение.

"Отиде си! На никого не каза нищо! Като звезда безмълвно паднала в нощта. Винаги ще те обичаме и ще те помним!", пишат лекарите.

Пожарникари, полицаи и жители на Винево продължават да търсят дядото и внука.

Кметът на село Винево Фикрет Исса обясни пред БНР, че мътната вода затруднява много спасителите. Той допълни, че разчита на пари от държавата за ремонта на моста, тъй като основите му са подкопани от пороя.

Областният управител на Хасково Кадир Исов заяви, че до обяд всички общини в областта трябва да подадат информация за състоянието на водните обекти на тяхна територия с оглед предстоящите валежи.

От утре до четвъртък времето ще остане неустойчиво, с превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици в следобедните часове в много райони на страната.