Специализираната полицейска операция бе за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, като бяха задържани петима души. При ареста на един от тях - Преслав Наков, един от полицаите е прострелян в рамото с незаконно притежаван пистолет. Униформеният е транспортиран за лечение в столична болница.

Пред bTV майката на Преслав – Наталия, каза, че от януари получават заплахи за нападение и убийство и са подали седем жалби до прокуратурата, но те се прикриват. Затова и синът й си купил пистолет, за който съобщили на началника на полицията. Майката разказа, че полицаите са нахлули в къщата през терасата рано сутринта, без да казват нищо.

По новините казват, че синът ми се е съпротивлявал, когато са искали да го арестуват. В случая той си е спал, блъска се, той очаква, че го нападат някакви, взема пистолета и гърми. До този момент никой не му се е представил, че е полиция“, категорична бе майката.

Според нея, ако е знаел, че нахлулите са полицаи, нямало да се съпротивлява. След акцията пък полицай казал на сина ѝ: „Ти до един месец няма да бъдеш жив, независимо дали ще останеш отвън, или ще си в затвора, до един месец ще те убия“. Наталия разказа, че Преслав е бил „пребит като куче“. Тя добави, че той е с болно сърце, „прави епилептични признаци“ и има паник атаки. Освен това по време на акцията съпругът ѝ припаднал и тя се развикала за линейка, но полицията не искала да викне лекари.

Вчера цял ден в дома на Преслав Наков течеше обиск, до този момент не са изнесени данни какво е намерено. Най-общо беше казано, че при акцията са иззети три килограма трева и хапчета, чийто произход ще се изяснява.

Наталия беше категорична, че цитираните наркотици не са намерени в имотите на семейството. От дома обаче са иззети оръжия. „Не знам как са разбили касата, защото ключовете стоят само в съпруга ми“, каза жената и поясни, че той е ловец.

В отговор на въпрос тя обясни, че стандартът на живот на семейството се дължи на работата на съпруга ѝ, който притежава гараж и ремонтира и продава автомобили. Наталия и дъщеря ѝ Камелия отрекоха твърденията на съседи, че са купували наркотици от Преслав. Според тях акцията е проведена срещу семейството им, „защото са неудобни“, заради завист и злоба.