Все още не са открити родителите на бебето, което бе изоставено на паркинг в района на Централна жп гара в Пловдив, съобщи директорът на полицията в града старши комисар Атанас Илков пред bTV.

Сигналът за оставеното на ул. "Д-р Никола Ковачев" бебе е получен на телефон 112 в понеделник в 13.50 часа. Момченцето, което е на видима възраст около 5-6 месеца, е било намерено между два автомобила, а до него имало шише с мляко. Детето е откарано в УМБАЛ "Св. Георги", а криминалистите започват издирване на родителите.

"Колегите полагат изключително много усилия за откриването им или за намирането на хората, които имат връзка с изоставянето на бебето. Прегледани са камерите в района и ще бъдат разпитани евентуални свидетели. Не е намерена бележка, до бебето е имало само шише с мляко", обясни Илков.

По думите му, лекарите, които са прегледали момченцето, са категорични, че то е добре гледано.

Директорът на Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева допълни, че на този етап бебето ще бъде гледано в детска клиника до намирането на родителите.

"Когато родителите станат известни, ще видим как ще действаме. Тъй като момченцето е било добре гледано, считаме, че има основателна причина за изоставянето", каза още тя.

По думите на Танева, ако родителите не бъдат открити, бебето ще бъде настанено в приемно семейство.

Вчера разговаряхме със зам.-кмета, който отговаря за приемната грижа и ще бъде намерено семейство, в което да бъде настанено бебето.