Бебе на видима възраст около 6 месеца е било изоставено на паркинг в района на пловдивската Централна жп гара, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за оставеното на ул. "Д-р Никола Ковачев" бебе е получен на телефон 112 вчера в 13.50 часа. Момченцето е било намерено между два автомобила, а до него имало шише с мляко. На място веднага са изпратени полицейски патрул от Второ РУ и екип на Спешна помощ.

Лекарите установили добро общо състояние на момченцето, което е на видима възраст 5-6 месеца. То е настанено в Клиника по педиатрия при УМБАЛ “Св. Георги”. Уведомени са представители на отдела “Закрила на детето”. Полицейските служители са извършили оглед на мястото, разпитани са свидетели. Момченцето е с ръст 68 см, тъмна коса и кафяви очи. Облечено е в син гащеризон от полар. 

Под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив продължават действията за установяване на самоличността на бебето и издирване на неговите родители или близки.

Образувано е досъдебно производство. На тел. 032/932-002 в дежурната част на Второ РУ – Пловдив се приемат сигнали от хората, които могат да съдействат на полицията по случая.