Снощи около 23 часа 82-годишният Боню и 77-годишната Мавруда Добреви си били легнали, когато чули шум и жената станала да провери какво става.
Изведнъж пред нея се появили трима маскирани мъже, които започнали да крещят, че искат пари или ще ги убият.

Пенсионерите изпаднали в шок и не могли да реагират. Тогава тримата започнали жесток побой. Единият от тях ударил баба Мавруда по главата, после й запушил устата и отново я ударил. Ръката й била счупена с тежък предмет, вероятно чук. След това жената била влачена за косата, а пред очите й извергите строшили дясната ръка на съпруга й, съобщава местният сайт "Хасково.Нет".

Ударите са били толкова силни, че са счупени и двете кости на предмишницата на Боню Добрев. Главата на стареца е разбита на две места, но това не спряло нападателите, които го влачили за краката из къщата.

След като видели, че "методите" им не дават желания ефект, крадците взели моторна резачка и заплашили, че ще ги разфасоват, ако не им дадат парите. Тогава Мавруда Добрева им дала спестените 2500 лева.

След като взели парите, тримата взели мобилния телефон на възрастните хора,  скъсали кабела на стационарния телефон и избягали.

Около 7 часа сутринта възрастната жена успяла да долази до къщата на най-близките съседи, които подали сигнал на тел. 112.

Семейството е настанено в тежко състояние в МБАЛ-Хасково. И двамата са със счупени ръце, фрактури на краката и множество наранявания. Оперирани са.

За какво плащаме данъци, за какво имаме полиция, да правят това с нашите бащи и майки“, плачейки каза дъщерята Ана Александрова.

Случаят потресе хората в Малко Градище. Оказа се, че само преди два дни дядо Боню излязъл от болница и съселяните му се радвали да го видят в добро здраве.

Село Малко Градище се прослави миналата година като първото населено място в Хасковско с частна охрана. Тя обаче приключила през юни тази година. Заради намалелите кражби и посегателства, на част от съселяните им се видели много парите, които трябвало да плащат на охранителите.

Полицията е предприела мащабно издирване на извършителите.

В края на октомври 78-годишната Пенка Стойкова бе открита жестоко убита в ловешкото село Брестница. Ръцете на самотно живеещата жена са били вързани, а по тялото й са открити множество следи от насилие. Пенсионерката била измъчвана жестоко, за да бъде обрана. Убиецът обаче бил подплашен от нещо и избягал без да открадне нищо.