По информация на полицейски източници петима мъже, двама от които въоръжени с автомати, са се опитали да ограбят клон на Централна кооперативна банка.

Те атакували банковия клон около 1.20 часа. Охранителят обаче успял да подаде сигнал навреме и да се предпази зад бронирана врата. След като видели, че опитът им е неуспешен, нападателите избягали.

По-късно вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че охранителят на банковия клон се е справил изключително професионално, съобщи "Фокус".
Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов уточни, че продължава да се работи по установяване на извършителите на неуспешния грабеж.

„Благодарение на доброто взаимодействие с охранителните фирми и проведените срещи с работници, които работят на такива обекти, охранителят е успял да реагира адекватно и навреме. Продължаваме срещите с охранителните фирми и проверките с цел повишаване на сигурността на пари и ценни неща на гражданите, които ги оставят в подобни учреждения”, каза Йорданов.

В събота столичната полиция успя да задържи мъжете, ограбили финансовия център на "Алианц" на столичния бул. "Дондуков". Обирът бе извършен в края на октомври т.г., а откраднатата сума бе общо около 90 000 лева. От записите на охранителните камери стана ясно, че грабежът е  извършен за 32 секунди, а разследващите установиха сериозни пропуски в сигурността на центъра.

Оказа се, че извършителите са на 24 години и са студенти в Свищов. Арестуван бе и техен съучастник, а малка част от парите са открити.