Към момента няма данни за насилствена смърт при случая с починалата българка в Индия, посочиха от Министерството на външните работи пред БТА. 

Във ведомството обаче е постъпила информация от посолството ни в Индия за починала българска гражданка, потвърдиха от МВнР.

Посолството ни в Делхи продължава да поддържа контакт с компетентните по случая индийски власти до изясняване на причините, довели до смъртта на нашата сънародничка, уверяват от МВнР.

Вчера Софийската градска прокуратура се самосезира по медийни публикации за починала от неестествена смърт българска гражданка в Индия.

Според информациите 46-годишната софиянка Даниела Молчовска е била открита в безсъзнание около 7 часа на 30 юли 2023 г. в Бихарската школа по йога в индийския град Мунгер. Откарана е в частна болница, където лекарите са обявили смъртта ѝ.

Местните власти обявиха още на 31 юли, че тялото на на жената е откарано за аутопсия, която ще бъде извършена от трима съдебни лекари. Резултатите от нея обаче още не са оповестени. 

Незабавно е образувана прокурорска преписка и е разпределена на наблюдаващ прокурор на принципа на случайния подбор. Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка за установяване на допълнителна информация и конкретизиране на първоначалната такава. След извършване на проверката ще се прецени дали са налице достатъчно данни за образуване на досъдебно производство.