Единственото нещо, което може да компрометира демокрацията, е корупцията. Подкрепям управляващите от ГЕРБ, а Бойко Борисов в момента няма алтернатива. Това каза Анастасия Мозер при гостуването си в БНТ, където представи и книгата си "Анастасия Мозер. Щрихи от един живот в трудно време". Автор е Драголюб Гаджев.

"Дали го харесвам Борисов, е друг въпрос, но той в момента няма друга алтернатива. Той трябва да се научи да бъде малко по-сговорчив. Защото и той се мислеше за най-големия, най-силния, а не е така - виждате по изборите вече няма това абсолютно мнозинство. И ако не искаме на следващите избори да има пак някаква неприятна изненада, той трябва да се научи да търси сътрудничество на сродни партии и организации, за да може демокрацията да върви напред", отбеляза Мозер.

"В Америка бият малко повече през пръстите, когато хванат някой за корупция. А тук, знаете, корупция има, но много малко хора са истински наказани. Затова сега се надявам, че Комисията ще започне да си върши работата. Но това са неща, които правителството трябва да се занимае сериозно, защото откога ги гонят тези кредитни милионери и други, но все още никой не е попаднал, където му е мястото. И пак да спомена, че за мен единственото нещо, което може да компрометира демокрацията, е корупцията. И също така в България все още няма абсолютно независима съдебна власт, което също е голям проблем, защото без това няма и демокрация", заяви Анастасия Мозер.