До края на месеца предстои изкърпване на неравностите по моста край град Кресна, както и на участъка от път I-1 (E-79) между Благоевград и Сандански, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Във връзка с медийни публикации, че мостът на главен път Е-79 при влизането в град Кресна е в лошо състояние и представлява опасност за пътуващите, от АПИ посочват, че преминаването по съоръжението е безопасно и шофьорите трябва да пътуват спокойно.

През зимните месеци със студена асфалтова смес постоянно се запълваха отворилите се дупки, които се образуват за кратко време от валежите, резките температурни амплитуди и интензивния тежкотоварен трафик, допълват от агенцията.

Предстои да се ремонтира и „Кривия тунел" в Кресненското дефиле. Специалисти ще проверят съоръжението до края на седмицата, а за да не се затруднява движението проучванията ще се извършват през нощта - от 22:00 до 05:00 часа. Ремонтът предвижда изграждането на нова отводнителна система, хидроизолация и нова светофарна уредба. Очаква се те да повишат безопасността на съоръжението. Проучванията и ремонтът на тунела ще отнемат повече от една година и ще струват над 3 млн. и 200 хиляди лева.