Малко след 16 часа жената е била блъсната от перона и е паднала пред пристигащ на спирката влак. Първоначално от полицията съобщиха, че макар машинистът да успял да спре мотрисата, тя е ударила жената. По-късно обаче bTV и Нова телевизия съобщиха в репортажи от мястото, че като по чудо тя е попаднала под влака и всъщност е пострадала от падането и токов удар.

Задържан е 32-годишен мъж, който е бил с нея и се предполага, че я е блъснал. По неофициална информация той се казва Асен Ц., който бил видимо неадекватен и в него е намерен нож. Полицаят, който го е заловил, разказа пред bTV, че когато го питал защо го е направил, той само повтарял: "Не знам".

"Почти сигурно е, че той и жената не са се познавали. На предно място излиза версията - опит за издърпване на дамската чанта на жената и в следствие на това този човек я е бутнал да падне. Нападателят се е появил отзад, а тя е имала късмет и не е със сериозни наранявания", коментира пред "Фокус" старши комисар Йорданов.
Той уточни, че са разпитани свидетели на инцидента и са иззети видеозаписи от камерите на метростанцията.

"Бяхме там на пейките, когато тоя - съмнителният мъж, от единия край на метрото вървеше до другия край и сякаш си избираше жертвата... И когато самото метро идваше, жената стоеше, беше готова да си влезе в него, обаче той се засили и първоночално си помислих, че иска да се самоубие! Той бутна жената и след това продължи все едно нищо не е станало!", разказа пред БНТ очевидецът Александър Тошев.

Според друг свидетел на инцидента след това нападателят се е опитал да избяга, но мъж му подложил крак, той паднал и така бил задържан, макар че оказал съпротива.

„Случи се почти абсолютно веднага, защото повечето хора бяха тотално блокирали. Аз бях по същия начин. Един човек крещеше „Хванете го!”, друга жена набираше 112, аз се опитах да извадя телефон поне – дори и това не можах да направя. Тотален стрес”, разказа още един очевидец пред Нова телевизия.

След инцидента пострадалата е превозена до "Пирогов". По-късно от болницата уточниха, че Анета К. има контузия на гръдния кош и поясната област, както и охлузване на левия хълбок и лявото рамо. Жената остава за наблюдение във Втора травматологична клиника за следващите 24 часа. Няма обаче опасност за живота й, както беше съобщено по-рано.

Движението на мотрисите в участъка "Константин Величков" - "Обеля" първоначално беше преустановено и в двете посоки, след това бе пуснато в посока центъра, докато огледът от другата страна на релсите продължаваше, а към 18 часа бе изцяло възстановено.
Оглед на мотрисата ще бъде извършен в депото, а не на място, иначе трябваше почти два часа хората да чакат по спирките на метрото, коментира шефът на полицията.