Случката се е разиграла по обяд в понеделник, събщиха vsekiden, бТВ и БНТ.

Мотористите, дегизирани с каски и кожени якета, са влезли в мола през подземния паркинг на второ ниво, след което без проблем влетели през автоматичните врати на мола и дали бясна газ на мощните машини. Лавирали между хората и всявали паника сред нищо неподозиращите посетители. След като обиколили два етажа, "ползвайки" ескалаторите, си излезли необезпокоявано през главния вход на търговския център. Шашардисаните служители и охранители така и не успели да реагират адекватно.

Безумният екшън траял около минута и завършил без пострадали, но предизвикал огромно недоволство сред хората заради мудната и ненавременна реакция на охраната на мола.
По време на екшъна най-стресирани били търговците на бижута и банковите офиси, които веднага затворили, за да се защитят.
"Беше страшно, разказа очевидка. - Изведнъж чух страшен рев зад мен и докато се обърна да видя какво става, два мотора профучаха покрай мен по ескалатора. В първия момент изобщо не разбрах какво минава покрай мен", съобщи vsekiden.

Други от посетителите на мола помислили, че това е част от празничната програма по случай годишнина от откриването на голям магазин.

Мотористите са заснети от камерите на мола, но номерата на моторите са закрити с надпис „Гей“, а лицата на мъжете не се виждат заради каските. 

Полицията разследва инцидента по настояване на ръководството на мола, което е предало всички събрани материали, сред тях и видеозаписи от охранителните камери. В Седмо РПУ вече е образувано досъдебно производство за дребно хулиганство, предаде БНТ. От КАТ обясниха, че контролират само движението по пътищата, а не движението по моловете

Това не е първият такъв случай в столичен мол, става ясно от друг клип от преди 2 години, който може да се види в интернет.