Жената управлявала микробус, в посока София и возила вестници и списания. В един момент возилото се залюлява на мокрия асфалт и полита в пропастта, като се преобръща няколко пъти, предаде БГНЕС.

"Идвах отсреща, откъм Омуртаг. Когато излизах от завоя видях буса да се клати и в следващия момент излезе от пътя и се загуби в храстите", разказа очевидец на инцидента. Той спрял, обадил се на тел 112 и хукнал да помага, на евентуални пострадали.

Оказало се обаче, че във "Фоксваген"-а имало само един човек и това е жената, която го карала.
"Цяло чудо е, че в тази пропаст колата е спряла да се търкаля, на метри от реката и е застанала на колела", коментираха помежду си служители на Гражданска защита.

Дошлите на място екипи на Гражданска защита, полицията и спешната помощ помогнаха катастрофиралата да бъде извадена. Оказа се, че тя няма почти никакви наранявания. Медиците обаче се съмняваха, че има фрактура на ръката, затова я отведоха в болницата в Търговище.

С този инцидент, само за седмица, катастрофите в прохода, край Търговище наближават цифрата 30. Мястото е много опасно и от КАТ предупреждават водачите, които пътуват по направлението София-Варна да се движат с особено внимание там.