Майката и сестрата на Боян Петров - Ангелина и Александра Петрови заявиха, че издирването му трябва да продължи въпреки трудностите и лошите условия под връх Шиша Пангма, съобщи "България он Ер".

"Би трябвало да се разпръснат наляво и надясно, за да търсят под снега, където евентуално той си е направил убежище, за да се спаси", каза майката на алпиниста Ангелина.

По думите й, синът й е направил всичко необходимо, но обстоятелствата са попречили и са довели до изчезването му.

"Боян е жив! Цялото семейство изпращаме позитивна енергия, той ни усеща по някакъв начин. Сигурна съм, че той ще се върне. Шерпите са тези, които ще го намерят на тази височина. Мисля, че е някъде заклещен на място, където само човек може да го открие", казва сестра му.

Ангелина и Александра не комуникират с Радослава Ненова - жената до Боян Петров. Двете споделиха, че тя не им се обажда и получават информация за спасителната акция единствено от медиите.

"Много е силен психически и само това може да го спаси", категорична бе майката на Боян Петров.

От спасителния екип съобщиха на официалния си Фейсбук профил, че все още няма информация от екипа от шерпи, които трябваше тази нощ около 2 часа да тръгнат към върха.

Заради лошото време хеликоптерите пък не могат да излетят от Катманду.

"Въпреки че не сме получили никакъв сигнал от екипа шерпи, все още искаме да вдигнем хеликоптерите над Шиша Пангма, за да видим дали не може да помогнем с нещо на екипа. Но времето в момента е лошо, очаква се подобрение след около час. Ние сме готови да излетим, надяваме се да успеем", заяви мениджърът на "Симрик Еър" Йогеш Сапкота.

Вчера Радослава Ненова, жената до Боян Петров, и сътрудниците му са казали на спасителите, че желанието им е върхът да не бъде изкачван, ако това ще застраши нечий живот, тъй като няма шанс алпинистът да бъде намерен жив над Лагер 3.