Мрежата от звездни посланици на най-голямата доброволческа инициатива у нас се разраства и тази година. Кубрат и Тервел Пулеви стават част от кампанията "Да изчистим България заедно".

Желанието за победа и постигането на поставените цели са типични качества за най-добрите ни боксьори при професионалистите - братя Пулеви. Победа - не само на ринга, но и в полза на обществото. С тази цел Кубрат и Тервел стават посланици на "Да изчистим България заедно".

"Важно е не само да се чисти, но и да не се цапа - на това възрастните трябва да учат децата си. Лесно е да изхвърлиш боклука през прозореца, но трябва да има съзнание и отговорност от наша страна. Всеки втори човек си хвърля фаса на улицата. Това показва, че няма отношение към себе си и към мястото, на което живее. Държавата сме ние, хората", казва Кубрат.

Кубрат и Тервел Пулеви вече са част от отбора "Да изчистим България". За добрите дела понякога се изискват и жертви, но талисманът на кампанията Зеленко издържа сблъсъка с братята. Целия репортаж, излъчен в "120 минути", може да видите тук.

Братя Пулеви са само част от звездните посланици, които подкрепят инициативата "Да изчистим България заедно". Личен пример и ангажираност в инициативата през годините дават още Орлин Павлов, Йордан Йовчев, Васко Василев, Лили Иванова, Евгени Иванов, Влади Ампов - Графа, Тити Папазов, Стефан Вълдобрев, Люси Дяковска, националният отбор по художествена гимнастика и много други популярни личности с отношение към околната среда.

За да станете и вие част от отбора - включете се в кампанията "Да изчистим България заедно" на 15 септември, когато 150 държави с милиони доброволци ще чистят заедно в Световния ден на почистването.

bTV Media Group подписа меморандум за сътрудничество и се присъедини към международната гражданска организация Let"s Do It Foundation. Вече осма поредна година инициативата "Да изчистим България заедно" ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място.

Dir.bg е медиен партньор на инициативата.