33-годишният мъж, 22-годишната му приятелка Елена А. и момиченцето й на годинка и 7 месеца загубиха живота си вчера около 2.30 часа на 267-ия километър от магистралата край Сливен. 

Елена, която е от ямболското село Ботево, имала предишна връзка, от която се родило момиченцето, но се разделила с бащата. След това заживяла на семейни начала с 33-годишния мъж, който е от Стара Загора. Двойката очаквала дете, младата жена била бременна в четвъртия месец, съобщи "24 часа".

Елена и новият й приятел работили в Англия, където вероятно са се запознали. Върнали се в Ботево, за да вземат със себе си детето на Елена, което до този момент живеело в селото с баба си и дядо си. Във фаталния четвъртък трябвало да летят за Англия рано сутринта и тръгнали за летището в София през нощта с лек автомобил "Рено", взет под наем.

Погребението на майката и детето е насрочено за утре, събота, каза кметът на Ботево Георги Танев.

От полицията в Сливен пък съобщиха, че състоянието на 55-годишния шофьор, предизвикал жестоката катастрофа, е критично. Той е от Варна и е транспортиран до МБАЛ-Сливен със съчетана травма, като първоначално е бил контактен, но впоследствие състоянието му се е влошило.

Все още не е ясно защо Елена и приятелят й са спрели в аварийната лента на магистралата, когато колата им е пометена от варненеца.

По случая са назначени експертизи – съдебномедицинска, автотехническа и химическа за употреба на алкохол.

Срещу настанения в болница шофьор е образувано е досъдебно производство.