Убитите в аварийната лента на ”Тракия” очаквали дете

Загиналите мъж и жена при катастрофата в аварийната лента на магистрала "Тракия" са живеели на семейни начала и са очаквали дете.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подобен идиотизъм може да се случи само в този кенеф- шофирал идоита в аварийната в 2.30 през ноща...защо бе?

FuckTheEU

Значи не колата е ударила автобуса, а автобуса е ударил колата! В аварийната лента! И сега само гледайте как ще изкарат виновни убитото семейство а не шофьора на автобуса който ги е насмел (в аварийната лента!)! Господи каква трагедия, за малко семейството да се спаси от тази забравена от господа страна, но българщината в най-лошия смисъл на тази дума ги застигна... Наистина трагедия! Лека им пръст на загиналите, и жална ни майка на нас живите, които все още обитаваме тази територия...

чети бе човек, чети...

това с автобуса е от друг филм, бе фъкчо!!

Ще перефразирам един стар виц. Поставили нАучна задача на колектив от БАН: "Как да намалим катастровите в аварийната лента на магистралата". Учените 3 години мислили, проучвали, писАли и в 100 страници доклад стигнали до извода "Да се премахне аварийната лента". Но как така, тогава ще се катастрофира в средната, какво да се направи, питат възложителите. А, това е вече друга задача, отговорили от БАН.

За шофьора убиец нищо Петкан ли е Драган ли е само че е карал Ауди ,...100% е ''наш'' човек и сега се чудим как да го покрием.

ЛИГЛЬАОВЦИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ГАЛЯТ С ПЕРО ИДИОТИТЕ ,жестоки закони трябват за убийците на пътя ,затвор ,конфискация на колата доживотно отнемане на книжката !!!!

zgancok@

Бай Ганьо има много лош кют да спира да пикае на магистралата (не говоря за случая). В аварийна лента е ЗАБРАНЕНО да се спира освен в случай на повреда. А пък друг вид бай Ганьо много обича да кара в аварийна лента, което също е ЗАБРАНЕНО.

zgancok@

Забравих да кажа, че ако си аварирал триъгълника трябва да се сложи 100 метра зад колата!

Защо бе, хора, защо спирате в аварийната лента на тая "полумагистрала"?

Кой малоумник кара в аварийната ,майка си ли търси това келеме ????

На мен няколко пъти ми се случва млади дами да се забиват странично към автомобила ми и за щастие с божията помощ съм се измъквал от тази ситуация. Според мен тези дами или нямат шофьорски книжки или по вероятното са дрогирани вследствие на което рязко завиват неволно към съседните автомобили. Нещо като тик, което е характерно за наркоманите. Те обаче обикновено са от хайлайфа и съм сигурен че случаят с автобуса ще бъде потулен.

За каквото и да е аварийната лента, то тя със сигурност не е за движение по нея. А да се движиш по нея със скорост така, че д аможе да очистиш 4-ма вече си е мозъчно увреждане!

През комунизма бях малък ама що пъти сме закъсвали с колата до селото и до моето и сме чакали в аварийната на магистралата за помощ. Никога не ни е било страх че някой ще ни отнесе. Как пък един тогава не караше в тази лента. Сега са една камара психопат-слабоумници. Ама държавата е виновна. Видиш ли такъв и книжката ни кино незабавно. И без това шофьорите са много!

the1_

По онова време и колите са били други иброят им! Хайде стига с това врмее, че е досадно вече!

Ум не ми го побира. Малко ли платна има една магистрала, та се явява поредния малоумник решил да кара по аварийната лента. Да не говорим за тези, които карат в насрещното. Значи ето такива мерки трябва да се вземат първо. Не шарен ми винетки за селяни в София, а кой кара в аварийна лента - отнемане на шофьорска книжка. Който кара в насрещното на магистрала - отнемане на шофьорска книжка и затвор! Ама отнемането не да е за малко, а за винаги! Това е умишлено нарушение.

Аварийната лента оскъпява магистралата с 1/3. И тя е предвидена само за аварирали автомобили, не е за придвижване! Огромно количество идиоти смятат, че през нея могат да изпреварват. Тези идиоти освен своя живот застрашават и други.

Страшно ме е яд, като чета такива новини. Погубени са 4 живота, вкл. на нероденото дете. Всички малоумници, които подражават на "Бързи и яростни" и др. подобни помии, няма ли поне за малко да се замислят в такива моменти? Предполагам, сега ще ме напсуват, а ще се сетят за това, когато вече са съсипали няколко чужди живота? За техния те сами да му мислят.

Е, какво общо имат ''Бързи и яростни'' с неспазващите правилата на пътя? И ти си писал/ а, та си се оля...л/ а. Има хора, с много добри рефлекси на пътя, които са много над средното ниво и си знаят възможностите. На надценилите се, законите на физиката, ще покажат много бързо, както в случая, къде греши. В ЗЗДП ясно е посочено, че водачът се придържа към съобразената с пътната маркировка и ВЪЗМОЖНОСТИТЕ МУ скорост. Както и с възможностите на ППС-то, в което е седнал. Да не си помислите, че с някой Форд Ка, може да гоните БМВ 5-ца, например. Логичното мислене и съобразителността са ключов фактор за оцеляването. А, какво гледаме е без значение, ... Ние гледаме и екшъни, в които има много убийства, но какво общо има това, с реалността?! Коментарът ви е леееко, извън темата.

Аварйната лента е за спиране при аварии, прилошаване на водача или някой от пътниците. Защо са спряли там е излишен въпрос. Въпросът е защо водачите се движат в нея, след като е абослютно забранено! Никакви дупки и неравности не оправдават движение в аварийната лента!

не можеш и да си помислиш да спреш в аварийната лента заради лични нужди. Спира се само при проблем с автомобила. Задължен си при спиране ВЕДНАГА да се обадиш в полицията, да ги информираш къде си спрял и след няколко минути буквално полицески автомобили пристигат на място с цел да регулират движението, за да се избегнат инциденти.

Питайте Ивайло Константинов - депутат от ГЕРБ, общински координатор на ГЕРБ дупница и управител на Ивкони дали ще си подаде оставката след поредния му дефектирал автобус!!!!

Защо Ивайло да си подава оставката, а не производителя на автобуса или стюардесата, а може би и мивкаджията,

ЗАПОМНЕТЕ, ЗАПОМНЕТЕ, ЗАПОМНЕТЕ! НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА не изчаквайте в аварийната лента. Преминете мантинелата и там изчакайте поне на десетина метра от нея. Ако трябва, цяла нощ, ако трябва и цяло денонощие.

Мисловен дефицит на автора и редакторката - това се разбира от този загадъчен материал...

Не е въпросът какво загиналите са правили в аварийната лента, защото това е аварийна лента и е за такива случаи.Може на шофьора да му е станало зле, на някой от пътниците, дете има,повреда на авто, ..случки много. оня чеп дето ги е убил какво е търсил там, щото ако е спирал по предназначение,т.е имайки проблем е нямало да затрие хорицата! Мир на душите им!

Според мен - просто е заспал. Не вярвам в 2:30 магистралата да е толкова натоварена, че да кара в аварийната. По никакъв начин не го оправдавам. Но мисля, че прекалявате. Не вярвам умишлено да е карал там.

Основната лента е на вълни "3 бала"...Затова маса народ кара или постоянно в лентата за изпреварване, или в аварийната! Това е участъка -гордост на Боко, между Ст.Загора и Карнобат!Напразно тогава Станишев разнасяше едни буркани с пръст из телевизионните студия, за да докаже, че основата на пътя се строи халтаво!Сега берем плодовете!

По принцип си прав. Може да се имали неотложна нужда да спрат. Идиотът, който ги е блъснал е за разстрел. Но... Пътувам често. Всеки път, когато преминавам по АМТ, винаги има поне 20-30 коли по трасето София - Бургас, пътниците от които са спрели в аварийната я да се изпикаят, я да се поразтъпчат, а да говорят по телефон, някои дори да се хранят. Случвало ми се е да преминавам покрай деца, играещи си, при тотална липса на контрол около спрелите коли. Това е забранено по закон, но никой не ебева нито да го спазва, нито да контролира спазването му. И ако тези хора са загинали поради лош късмет, свързан с повреда на автомобила и наличието на малоумник на пътя, 90% от останалите загинали в аварийна лента са следствие на проявена глупост. Пак казвам. Друг е въпросът какво правят джигити в аварийната. Ама причината е същата. Тотална липса на адекватен контрол.

Това може да го направят само завършени идиоти......

Мда такива камикадзета дето карат в аварийната изобщо трябва да се разстрелват на място, къде ги карат по болниците?!? В аварийната се движат само а-ли на специален режим при задръстване а другите кавали не може! И като се повреди кола е нормално да се спре там няма да спират зад мантинелата я.

Ние българите, като едни истински аграрници, би требвало да не слизаме от комбайна, не че с него също не можем да се изтрепем, но поне ще е като забавен каданс.

На АМ Струма редовно има камиони по аварийнта лента, лятото - велосипедисти и т.н.

Варненецът, защо е карал в аварийната лента?! Тази лента, не е предназначена за каране! И не е лента за ''говорене/ пращане на съобщения по телефона'', също! Тя е за аварийно спиране. Авариралият автомобил трябва да се обозначи със светлоотразителен триъгълник (който се намира в много малко автомобили), и включени аварийни светлини! А, водачът и пътниците трябва да излязат и да стоят в тревната зона, встрани от аварийната лента, не в автомобила, докато дойде пътна помощ или друго ППС със специален режим (полиция, пожарна, линейнка)! Раздаването на книжки срещу пари, доведе до ''който както знае, така кара/ спира) ... Жалко за загиналите. Съболезнования към близките.

Миналата година на "Опълченска", в почти плътно движение, ми се скъса ремъкът на двигателя. Спрях до бордюра, пуснах аварийните - ефект нула. Колите даваха ляв мигач да заобиколят едва когато стигаха непосредствено до Полото ми. Извадих триъгълника, но да го сложа на 50 м назад при такова движение ... А и 50-те метра попадаха в голямо кръстовище. И тогава - напук на правилата, го сложих върху покрива на колата. Резултатът беше отличен - още от кръстовището нито една кола не влезе в лентата зад мене. Това стана през деня, наистина. Но мисля, че и нощем триъгълникът върху покрива би светнал в червено от фаровете още отдалече.

Интересна идея

Gal1974

Много интересен коментар на списвалия този материал, Не е ясно защо са спрели в аварийната лента. Но няма коментар или въпрос защо изродът причинил катастрофата е карал, и то явно доста бързо, в аварийната лента!!!

Аварийната лента в Булгаристан служи за изпреварване от тези които много бързат и в лентата за движение трафикът е спрял или се движи много бавно. В нормалните държави тя има друго предназначение!

Никога не спирайте в аварийната лента в Булгаристан! По-добре вкарайте колата с тревата, в калта, в барата, но не и в аварийната лента. Аварийната лента е с неясно предназначение на нашите ширини!

че аварийната рента е именно "аварийна", а не за почивки, естествени нужди, закуски и други подобни. В Англия така няма да посмеят да спрат, в Германия - още по-малко. Ама тука може. Е, може и друго да ти се случи като правиш така. Сега са го научили по трудния начин. Дано поне другите са разбрали, че така не може, защото може да стане много лошо.

МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОБЯСНИТЕ ЗА КАКВО СЛУЖИ АВАРИЙНАТА ЛЕНТА ,СЛЕД КАТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРЕ В НЕЯ.ТОЗИ ,КОЙТО ГИ Е БЛЪСНАЛ КАК КАРА ТАМ

Спирането в аварийната лента се обозначава с триъгълник на не по-малко от 50 м. Това разстояние, разбира се, никой не спазва. Както и това че лентата се използва от всякакви дебили, които изпреварват оттам когато лентата за изпреварване е заета, от камион например

Като спреш в аварийната лента си спрял в нея. За теб нормално ли е някой да се движи по нея?

Човекът е глупав хейтър, не може да мисли докрай това, което казва. Злобее срещу загиналите, което е тежък грях само по себе си, още повече че са невинни жертви в случая. И защитава груб нарушител, направо убиец, който е карал с безумна скорост в аварийната лента, която не е предназначена за движение. Такива кресльовци са толкова опасни, колкото и убиеца.

И същото така не е за изпреварване !

продължават да убиват младите!!!

Кое е по-важно, какво е правило убитото семейство в аварийната лента или какво е правил убиещът в аварийната лента! Прави бяха някои хора дето казваха че не ни трябват магистрали, щом като си мислим че те стават само за ядене!

Хората в Б-я трябва да разберат че аварийната лента не е да спреш за почивка или за тоалетна. Ако се наложи поради авария, спри, пусни аварийни светлини и стой изван аварийната лента.

Правилното е да спреш на аварийната, да слезеш от колата и да минеш зад мантинелата.А какво да правиш ако те забършат докато излизаш от колата. М?

С малко дете през нощта + бременна жена причини много да спреш в аварийната лента. Моят син например на 2 год. се скъса да повръща на магистралата от софия до бургас. Да го оставя да се дави докато повръща ли? Или да се обезводни? А с още едно дете отзад няма как да седна и аз там, заради детските столчета. Спряхме поне 10 пъти където имаше място да се спре извън аварийната лента (защото в БГ за разлика от развитите държави НЯМА отбивки и аварийната лента е единственото място където да спреш при здравословен проблем). Да сме се бавили не повече от минута и на няколко пъти изтръпвах от прелитащите до нас по АВАРИЙНАТА лента. Пък с бременна жена, особено ако й става лошо не им е бил лесен пътя.

Според теб ако бяха спрели заради скъсан ремък нямаше да ги отнесе малоумника?

Никога , ама никога не спирайте в аварийната лента на магистрала ! По-добре отбийте по някое отклонение ако толкова се налага !

Аварийната лента наистина е само за спешни случаи: пускаш аварийните, слагаш триъгълника, светлоотразителните жилетки и отиваз зад мантинелата, на сигурност. В България масово се спира, я за да извадят нещо от багажника, я за да пушат. Един път на мъжа ми му се наложи да отбие в аварийната, за да направи място на един отзад, щото щеше да ни блъсне (май се гонеха с един друг, който беше вляво), не ми се мисли, какво щеше да стане, ако имаше хора в аварийната.

По празниците пътувахме по "Тракия" и на места имаше колони. Няма да ви разправям колко истерици ползваха аварийната лента за изпреварване. Каквато и да е била причината да спрат в аварийната лента, те са имали право да спрат. Виж варненецът как се е озовал на пълна скорост там? Той единствен е виновен.

в тази държава това остана - неграмотно, селско население, вие си докарахте това на главите, видяхте ли, вола като рие си хвърля на гърба, та и народа така, шофьорски книжки на килограм и после олеле, оттук нататък ще е така, смърт от неграмотност, на на с война не ни трябва, ние сме във война от 28 години, по пътищата, с простотията и т.н.!

Значи на оня 60-годишен нощен състезател, летял в аварийната, жертвите му стават практически четири? Ако оживее, няма да е за завиждане ...

59 (1) Водачът на пътно превозно средство, принуден да спре поради независещи от него обстоятелства, може да направи това върху лентата за принудително спиране извън платното за движение, като през нощта и при намалена видимост сигнализира спряното пътно превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или включен авариен сигнал. При невъзможност да отстрани повредата и да продължи движението, той е длъжен да вземе мерки за изтегляне на пътното превозно средство от автомагистралата по най-бърз начин.

Хората са били с кола под наем. Ти кола под наем с триъгълник виждал ли си? Аз - не.

И ако не го направи, то всеки може да се движи в аварийната и да го блъска?

Писах го по друг повод... Да видят някои хора, че не е забранено спирането там... Иначе, да, белята може да стане дори докато слагаш триъгълника...

Опасявам се, че не е бил принуден и обстоятелствата напълно са зависели от него. Както и е можел да спре не върху лентата, а върху банкета. Аз в канавката съм слизал и пак не съм стоял на аварийната лента. Негов си е бил изборът !

Абсолютно си прав за избора.Много добре е знаел какъв риск е да спре в аварийната лента, но пренебрегвайки всякакви правила го е направил - въпрос на избор. Докато нещастника дето ги е ударил не е имал избор - просто тези с реното са му задръстили лентата. Не отиват надобре нещата с населението щом въпроса е "Какво са правили жертвите в аварийната лента?" а не "Колко е бил напит варненеца?". Мир на праха им и много безсънни нощи на убиеца.

Има ред причини, поради може да ти се наложи да спреш в аварийната лента - тя затова се назовава аварийна. Въпросът защо този убиец е карал там?!?

Там джигитите се кефят и карат със скорост мнооооооооого над разрешената. Мислят си, че там обикновено няма никакви коли!

Информацията е неточна,от там и коментарите са глупави!Видях ударената кола.Деформирана е отляво,страната на шофьора!Не отзад !!!Това означава,че шофьорът е спрял в аварийната лента,но при тръгване и престрояване в дясното платно за движение,не е изчакал Аудито.Така се е стигнало до фаталния сблъсък.Аудито е ударило Реното странично.Според това,следва ,че нарушителят е водачът на Реното,защото е отнел предимството на правомерно движещото се Ауди !

И не може да удари странично спряла кола в аварийното???

Хайде сега,обясни ми,как може да стане това!

Когато една кола със 120км/ч настига друга,движеща се или ускоряваща в същата посока със 60км/ч,тогава фефекта е като удар в спряла кола с 60км/ч. ако обаче удари спряла,тогава олеле майко.

Вие си пишете какното си искате, а аз продължавам да го казвам- мафията за органи се легализира като катастрофи- така ние само говорим за това колко лоши са пътищата, шофьорите и т.н. Пък вии слагайте минуси.

В България ви очакват: Само смърт и гадости! Заповядайте отново! (ако оживеете)

Напълнихте чужбина с българи и там не знаеш на кой сънародник ще попаднеш...

По някога не всички приказки завършват със добър край,като този примерно.

Много малоумен коментар"не е ясно,защо са спрели в аварийната"...извинете,ама за мен по-неясно е,оня,защо е карал в аварийната посред нощ,когато всички платна на магистралата са празни...всъщност и посред бял ден да е,в задръстване,пак не му е там мястото. Аварийната затова е аварийна,за да спреш там,макар че,виждаме,че в българия се ползва като "бърза лента"

От идиотизъм и безхаберие, от безнаказаността, която десетилетия е норма в нашата страна

Често се кара в аварийната защото платното е най-малко амортизирано т.с. няма дупки. Не е правилно но... с тези наши пътища е така за жалост!

Пълна подкрепа за ,,гост"! Карам от '77-ма...професионалист съм и винаги БЕСНЕЯ,кога НЯКОЙ коментира ЗАЩО СЪМ СПРЯЛ В ,,АВАРИЙНАТА".... АМИ ТЯ ЗА ТОВА Е ....А В А А Р И Й Н А !!!! МОЖЕ гума да спадне,инсталация на късо да даде,двигателя да загасне и какво ли не съпровождащо една....ТЕХНИКА ! ЗАТОЕА Е АВАРИЙНАТА! НЕ ЗА КАРАНЕ ПО НЕЯ !

От 77, а незнаеш закона. Аварийните ленти са за движение на пожарни, линейки и органите при големи произшествия и задръствания. Така е по закон и правилник, но българина обича интерпретацийте. Нищо лично, не карам в България от много години.

1Глоба от 1000 лв. и три месеца без книжка за каране в аварийната лента 2причиняване на смърт на повече от едно лице поради умишлено нарушаване на закона по 1 1+2*= ?

Каква експертиза, какви анализи????Кола пометена в аварийната лента!!!!При придвижване на автомобил без вклчюени аварийни светлини и със скорост по-висока от 20 км/ч, на водача да му се съставя акт на стойност 10 000/десет хиляди/евро!Ако не притежава ще ги изработи в държавна болница като САНИТАР!

"От полицията в Сливен пък съобщиха, че състоянието на 55-годишния шофьор, предизвикал жестоката катастрофа, е критично." Тоя джигит как от вчера до днес се подмлади с 5 години?

Не е ясно защо са спрели в аварийната лента, добре. Може на детето да му се е допишкало. А какво прави автобуса в аварийната лента с незнам каква си скорост? Тази магистрала не е на Бойко, но пак си има 2 платна още за движение. И коя поредна катастрофа на автобус на Ивкони е тази?

Тук се говори за друга катастрофа, от вчера.

след всеки поредин случай на смърт в аварийната лента пишем все едно и също! хора, на аварийната лента не се спира, не се кара, не се ходи пеш, не се бута количка!

И за какво е тогава аварийната лента?

когато има авария, инцидент, катастрофа, и магистралата се задръсти, по аварийната лента се придвижват автомобила на следствието, патрулката, линейката и пожарната. ако не е заета разбира се. все пак тук не спазваме нищо

ми за аварии бе!! за гоооолеми аварии като тази за която пишем тук, предизвикани от любопитни иди.оти като тебе!! в закона пише: в аварийната лента не се спира, паркира, кара, придвижва, ходи пеш, води крава, и тнт! закона е да се спазва!! когато не го спазваш, пишат за тебе в новините!

Точно така,с едно уточнение,обаче- не се спира само в България,защото вероятността да те пометат е почти 90%,да не кажем 100. А аварийната,затова е аварийна,защото е за аварирали автомобили.Кво правиш,ако спукаш гума в крайна лява лента-едва ли оставаш там,ами се измъкваш в аварийната,за да я смениш с презумцията,че това не е скоростна отсечка,по която отворковците изпреварват "ония охлюви" от ляво

В Германия също стават много често инциденти с хора, спрели в аварийната (макар че спират само при повреда на автомобила и никой не кара по аварийната). Затова препоръката винаги е да напуснеш възможно най-бързо закъсалия автомобил и отидеш зад мантинелата.

Вече всеки ден има подобни новини. Толкова е тъжно да четем постоянно как загиват българи и то предимно млади.

Извод-не се връщайте в България.

не братя, стойте си тук. на запад като нарушиш закона бият през ръцете