При инцидента, който стана при разклона за Вакарел около 11.25 часа, загинаха шестима души, а над 20 са ранени. Сред пострадалите има и дете. 

По разпореждане на Ивайло Московски са изпратени екипи на ИА „Автомобилна администрация“ за извършване на проверки на мястото на инцидента и в офиса на фирмата превозвач "Юнион Ивкони", съобщиха от транспортното министерство.

Автобусът се е движил по редовна линия Бургас-София, притежава валиден технически преглед (№ 15440515 от 06.02.2018) и карта за допълнителен преглед. Превозното средство е с първа регистрация 14.08.2017 г. и е в лиценза на превозвача „Юнион Ивкони“.

Водачът на автобуса, който по първоначални данни е на 33 години, притежава всички необходими документи за извършването на обществен превоз на пътници.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пък разпореди на Агенция „Пътна инфраструктура“ да бъде осигурен обходен маршрут. Екипите на АПИ и пътно-поддържащата фирма оказват съдействие на МВР за организация на движението в района на инцидента.

Специализиран автомобил-лаборатория и експерти от "Автомобилна администрация" са на мястото на инцидента и ще извършат всички допълнителни проверки след приключване на следствените дейности от органите на реда.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на вътрешните работи Валентин Радев е прекратил посещението си на ГКПП "Капитан Андреево", където бе планирана визита на холандски депутат.

Радев пътува към мястото на тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“. 

Здравният министър Кирил Ананиев отива в болница "Св. Анна", където са откарани най-голям брой от пострадалите при катастрофата на АМ „Тракия“, за да се запознае със състоянието на ранените, съобщиха от здравното ведомство.