Двамата са служители на Министерството на отбраната, съобщи Нова телевизия. При инцидента трима души загинаха на място, а петима бяха настанени в болница в тежко състояние.
Останалите трима продължават да са в реанимация, но са без опасност за живота.

Вижте снимки >>>

Двама от загиналите вчера също са служители на Министерството на отбраната. И петимата ранени са служители на институцията.

Вчера около 13.30 ч. на изхода на Плевен в посока Русе по еднопосочен път се е движел лек автомобил, в който пътувало семейство. Шофьорът е на 70 години, а съпругата му на 61. Зад тях се е движел военният микробус. Пътят е стеснен, тъй като е в ремонт.

Според разследващите шофьорът на микробуса предприема рисковано изпреварване. Насреща обаче идва друга кола, която не е трябвало да се движи в тази пътна лента, тъй като движението е еднопосочно. Шофирал е 26-годишен мъж.

На място загива неговият спътник, който е бил на предната седалка. След като е получен сигнал в спешния център в Плевен, тръгва линейка. По пътя обаче тя е ударена от друг лек автомобил. Линейката се завърта и се удря в стълб. 

Вследствие на удара лекарката е с два счупени крака и фрактура на ръката, а шофьорът е с разкъсна рана на главата и тежка черепно-мозъчна травма. Вече не е с опасност за живота.