Братята - на 20 и 22 години заедно с други двама младежи - на 17 и 18 години пътували в русенското село Малко Враново с лек автомобил "Опел Калибра", съобщи директорът на Областната дирекция на МВР-Русе комисар Светослав Първанов, цитиран от "Фокус".

По първоначални данни зад волана на опела е било едното от загиналите момчета - 20-годишния Е.М. В центъра на селото то изпуска управлението и колата се удря в стълб. Инцидентът е станал снощи около 20.25 часа. Двамата братя са починали на място, а двамата им приятели са транспортирани в МБАЛ-Русе с тежки черепно-мозъчни травми. Има опасност за живота им.

По информация на БГНЕС роднини на жертвите и ранени нападнали екипа на "Спешна помощ" от Сливо поле, и се наложило да бъдат извикани допълнително полицаи, за да не се стигне до саморазправа. Разярените роми заплашвали с камъни фелдшерите и счупили страничното огледало на линейката, защото твърдяли, че екипът се е забавил повече от половин час.

"15 минути след подаването на сигнала линейката е пристигнала на мястото на инцидента. Около катастрофиралата кола се била събрала тълпа от хора, които започнали да крещят защо медиците са закъснели. Ранените и загиналите вече били изкарани от смачканата до неузнаваемост кола и положени на тротоара", обясни директорът на Спешна помощ в Русе д-р Пенка Бахчеванова, цитирана от БТА. Тя заяви, че закъснение няма и линейката е пристигнала навреме.

Бахчеванова допълни, че по думите на шофьора на реаномобила тълпата била между 50 и 100 човека. Те започнали да блъскат по колата на Спешна помощ и с агресивността си са попречили на медиците да излязат бързо от нея. Когато фелдшерът слязъл от линейката, няколко човека започнали да го дърпат. По повод инцидента от полицията са започнали проверка заради хулиганското поведение.
Това не е първи подобен случай.

Два часа по-рано в Ямбол 18-годишен младеж с 22-дневен стаж като шофьор се удари в крайпътно дърво. Той също е управлявал „Опел Калибра”. Младежът се е движел с несъобразена скорост по улица „Преслав” към центъра на града, когато загубил контрол над автомобила и се ударил в дървото. Той и спътникът му - и двамата на 18 години - са настанени в реанимацията на ямболската болница в тежко състояние и с опасност за живота.

Третата катастрофа е станала около 19 ч. на третокласния път между ямболските села Веселиново и Завой. 23-годишен младеж без книжка е шофирал лек автомобил „БМВ”, когато заради мократа настилка и високата скорост, изпуска управлението и колата се преобръща извън пътя. Водачът е загинал на място.
С контузни рани по главата и тялото в Спешния център в Ямбол е приет пътувалият в колата 21-годишен младеж от Стралджа. След преглед той е освободен за домашно лечение.