Вчера около 12.20 ч. на улица "Трети март" в Приморско лек автомобил "Опел Омега" с пернишка регистрация навлиза в лентата за насрещно движение и блъска 33-годишен велосипедист. 

След катастрофата, водачът на автомобила - 59-годишен софиянец, напуска местопроизшествието с цел да се укрие. Малко по-късно обаче е открит в двора на почивна база "Родни простори". В 14.17 ч. шофьорът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като апаратът отчел - 2.22 промила. Взета му е кръв за химичен анализ. 

Блъснатият велосипедист е откаран в УМБАЛ – Бургас, където малко по-късно е починал.

Екип на отдел "Криминална полиция" към Областната диреция на МВР е извършил оглед на мястото на катастрофата, на автомобила "Опел Омега", извършено е претърсване и изземване в почивната база.

Иззети са видеозаписи, веществени доказателства, установени и разпитани са свидетели. Работата по случая се продължава от служители на Районно управление - Приморско и отдел "Криминална полиция".

През изминалото денонощие в страната са станали 15 катастрофи, при които са загинали двама души, а 21 са ранени, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани четири тежки и 101 леки катастрофи, при които петима души са ранени.